.

Barques de pescadors al Serrallo

Barques de pescadors al Serrallo

Les confraries de pescadors de Tarragona i les Terres de l’Ebre demanaran a Madrid un compromís perquè es faci efectiva l’ajuda de la veda. Si no es garanteix aquesta subvenció, els pescadors amenacen en no complir amb la prohibició de pescar amb arrossegament els mesos de maig i juny.

Segons ha explicat el president de la Federació Territorial de Confraries de Pesca de Tarragona, Eusebio Rosales, la reunió amb la secretaria de Pesca es farà el dia 20 de març i, segons la resposta que rebin, acabaran de consensuar una postura. Els Pescadors del Port de Tarragona han avisat que no pensen complir amb la parada biològica perquè encara se’ls deu l’ajuda per la veda i l’ajuda per la llum de l’any passat.

De moment ha quedat posposada la presa d’una decisió consensuada de totes les confraries de Tarragona i l’Ebre. Eusebio Rosales, president de la federació territorial de Confraries de Pesca de Tarragona, ha dit que si es torna de Madrid “amb els deures fets”, s’acabarà de “definir una estratègia”. “Estem una mica a l’aire perquè encara no sabem res”, ha dit.

Tot i això, la Confraria de Pescadors del Port de Tarragona ja ha comunicat a la federació que no complirà amb la parada biològica. I és que la Generalitat i la Secretaria de Pesca els deu les ajudes de la veda i de la llum de l’any passat.

L’aturada biològica la sol·licita el Govern, però la determina l’Estat i és de compliment obligat. No complir amb ella suposa una il·legalitat.