.

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat avui la caiguda dels permisos de maternitat a la província de Tarragona que s’ha registrat des de l’arribada del Govern del PP. “En aquests dos primers anys ja acumulem una davallada del 17,2% dels permisos i de les quanties”, ha afirmat”.

Segons ha desgranat el diputat socialista, els permisos de maternitat a Tarragona han passat dels 5.821 permisos el 2011 (darrer any de Govern de progrés) a 4.817 permisos el 2013 (segon any de Govern de Rajoy). També durant aquest període les quanties totals per aquesta prestació a la província de Tarragona han caigut de 32.497.661 euros a 26.906.095 euros.

“I tres quarts del mateix pel que fa als permisos de maternitat i a les prestacions per tenir cura d’un familiar que també han registrat una caiguda generalitzada.” Així, l’any passat tan sols 4.331 tarragonins van beneficiar-se del permís de paternitat, el que representa un 5% menys que l’any anterior, mentre que només 397 tarragonins van poder gaudir d’una prestació per tenir cura d’un familiar, el que suposa una davallada del 12% en relació a les dades de 2012.

“Aquests descens de 1.004 permisos de maternitat en els dos darrers anys a la província de Tarragona no és casual, ni passa perquè sí, ni és conseqüència dels vents “del Cabo de Hornos”. És el resultat de la crisi, de l’augment de la pobresa i de l’alarmant increment de l’atur femení que impedeix l’accés al permís ja que si no tens treball no tens dret a la prestació. I és que malgrat les fàbules de Rajoy i Montoro que ens volen vendre que “la reforma laboral está funcionando muy bien” l’atur femení registrat a la província de Tarragona ja ha arribat a les 36.000 dones, una xifra sense precedents.”

/* JS para menú plegable móvil Divi */