.

Sortida dels bombers dels Jutjats de Reus. Foto: Josep Gallofré / Reusdigital

Després de la declaració d’aquest passat dijous, en què l’alcalde, Carles Pellicer, i els regidors Vilella, Llauradó i Cervera tan sols han contestat les preguntes dels seus respectius advocats sobre un suposat delicte d’incitació a l’odi, aquest divendres és el torn dels particulars que estarien relacionats amb els fets que van tenir lloc el passat 1-O a Reus.

Des de les 9 del matí, una cinquantena de persones s’han concentrat a l’exterior als Jutjats de Reus en suport als particulars citats.

Suport popular als Bombers

A mesura que han anat passant els minuts, els manifestants han arribat ja al centenar. Cap a les 11 han entrat els Bombers citats, entre aplaudiments i crits de suport. Cap a les 12 del migdia, i amb tots els encausats ja a l’exterior, els advocats d’aquests últims no han fet declaracions als mitjans, si bé han precisat que els citats tan sols han contestat les preguntes dels seus representants legals.

L’advocat de dos dels altres investigats (vinculats a un gimnàs de la ciutat), Lluís Gibert, ha apuntat per part seva que han contestat les qüestions de la fiscalia i la jutgessa, i ha subratllat que “som els primers sorpresos pel cas, perquè no veiem el més mínim indici que el que ha passat suposi un delicte d’odi”. Ha recordat, de passada, que se’ls acusa també d’un delicte de coacció. Aquest ha revelat que “hi va haver un acord” entre alguns dels agents de la policia estatal arribats a Reus en el marc de l’operatiu de l’1-O i la propietat del gimnàs “perquè no hi anessin més”, tot assegurant que “no hi va haver cap problema”.

El grup ha mostrat diverses pancartes en què s’hi poden llegir lemes com ‘no volem justícia polititzada’. Pocs minuts després de les 11 del matí, els Bombers citats a declarar han accedit a l’edifici entre el suport d’alguns dels seus companys i crits de ‘no esteu sols’ dels assistents.

Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya