.

.

TOTS 21


Interior de la primera planta del Mercat Central de Tarragona, on s'instal·laran les parades

Interior de la primera planta del Mercat Central de Tarragona, on s'instal·laran les parades

Les dues associacions de paradistes del Mercat Central de Tarragona han acordat en assemblea la creació d’una comissió delegada que s’encarregarà de negociar amb l’Ajuntament les condicions d’accés al nou equipament. La totalitat de venedors són partidaris de traslladar-se al nou mercat, però no estan disposats a fer-ho “ni de qualsevol manera, ni a qualsevol preu”. Per aquest motiu, reclamaran per escrit tota la informació del projecte. En aquest sentit, volen conèixer quin és el cost real de l’obra, els costos de manteniment, el nou reglament previst, com es distribuiran els paradistes, si hi ha operadors interessats en explotar-hi un supermercat o la data d’inauguració prevista del nou mercat.

Segons va anunciar el consistori, els venedors hauran de pagar 1.803 euros per metre quadrat per a una concessió a 50 anys. A part, tindran una despesa mensual de 117 euros -metre quadrat- en concepte de despeses de manteniment. L’Ajuntament remarca el 76% d’estalvi que perceben els paradistes, sobre el cost real que suposa l’espai.

Malgrat això, els paradistes reclamen que se’ls justifiqui la inversió i pagarpel seu ús “el que és raonable”. En aquest sentit, s’ha decidit també que cadascun dels paradistes faci arribar a l’Ajuntament un escrit a partir d’aquest dimecres en el qual se sol·licita conèixer tots els detalls del trasllat i les noves condicions.

“Estem disposats a entrar, però volem fer-ho degudament informats i ara no ho estem”, han explicat en un comunicat fonts de la comissió delegada, que han insistit que “desitgem que el Mercat s’inauguri i s’inauguri amb èxit, ja que entenem que aquest èxit beneficiarà a la ciutat de Tarragona i n’afavorirà la seva dinamització comercial i econòmica”.

Aquesta iniciativa representa una resposta unànime dels venedors a l’Ajuntament després que se’ls donés un termini de 15 dies per tal que es pronunciessin sobre si volien traslladar-se a la nova infraestructura un cop estigués acabada. “Ara li diem a l’Ajuntament que volem entrar-hi tots, però que necessitem tenir una informació imprescindible que ara no tenim”, conclouen des de la nova comissió delegada.