TOTS 21

Imatge d’arxiu de la piscina municipal dels Pallaresos. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament dels Pallaresos obrirà finalment la piscina municipal aquest estiu i ho farà aquest dimecres, 1 de juliol, amb el que s’esvaeix definitivament el dubte de si ho faria o no. El fet que municipis veïns obrin les seves piscines ha decantat en aquest sentit la decisió de l’equip de govern municipal.

Com Tarragona21 ha reiterat en diversos articles, l’obertura o no de les piscines municipals és una veritable ‘patata calenta’ per als consistoris aquest estiu de pandèmia. Per a moltes poblacions la piscina d’estiu és gairebé un servei obligat a prestar durant la canícula, especialment per als ciutadans i residents que no disposen de piscina particular. Als Pallaresos hi ha ciutadans que en tenen, ja que proliferen les urbanitzacions amb piscina, però no tothom en pot gaudir. Obrir la piscina municipal sempre és un risc, ‘perquè no tens la seguretat al cent per cent que no hi haurà contagis per coronavirus’, deia a Tarragona21 el primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Jordi Sans. No obrir-la també ho és si obren els teus veïns, ja que trasllades el problema de l’aforament als pobles del costat que obren les piscines.

El calendari de funcionament serà de l’1 de juliol al 31 d’agost. El consistori ha extremat les mesures de control sanitari seguint les recomanacions de les administracions i empreses del sector, començant per arreglar els torns que controlen l’accés al recinte i contractant un treballador que exercirà el control d’accessos i vigilarà que les mesures de protecció s’acompleixin. També s’ha marcat el terra de l’anomenada zona de platja per garantir la distància de seguretat.

Control d’accessos

Des de l’Ajuntament se sabrà en tot moment l’aforament que hi ha degut a un programari informàtic que hi instal.lat als torns. Tot i això, per control de seguretat, s’ha fet necessari contractar un treballador ‘in situ’. En l’accés hi haurà dispensador de gel hidroalcohòlic i safata al terra amb desinfectant per al calçat. Els vestidors-canviadors i les dutxes restaran tancats i es mantindran oberts els lavabos, amb gel hidroalcohòlic.

Novetat també serà que la piscina no obrirà de manera continuada tot el dia, sinó que ho farà per torns, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Es permetrà anar-hi matí i tarda sempre que hi hagi aforament, fixat en un màxim de 75 persones.  ‘Això permetrà que al migdia podem desinfectar les zones i que es doni pas al fet que pugui entrar més gent’, subratlla Sans, que referma la idea de la necessitat que ‘la gent sigui solidària, tant en les mesures de protecció com facilitant que altres puguin gaudir de la piscina’. En aquesta línia també és remarcable que l’Ajuntament ha disposat uns preus populars trencadors: cinc euros pel dos mesos d’abonament. Aquest es pot començar a tramitar telemàticament per agilitzar el servei. Tot i els abonaments, es permetrà pagar per accedir-hi només un dia, però no es garanteix en cap cas, ni per als abonats ni pels que no ho són, l’accés quan s’hagi cobert l’aforament. D’aquí ve la crida a la solidaritat i els preus populars.

Jaume Garcia