.

.

TOTS 21


L’alcalde i els regidors de la corporació municipal, durant la lectura del Manifest. Foto: Jaume Parés

L’Ajuntament dels Pallaresos ha celebrat la Diada de l’Onze de Setembre amb la lectura del Manifest, que ha anat a càrrec de l’alcalde, Xavier Marcos, al monument a Rafael Casanova, i la posterior ofrena floral.

Enguany, la celebració de la Diada s’ha adaptat a les mesures covid-19 i únicament s’ha efectuat la lectura del manifest i l’ofrena floral al monument de Rafel Casanova. L’aforament ha estat limitat per tal de garantir la distància social, per aquest motiu calia reservar l’assistència abans del 08 de setembre.

Durant la lectura, l’alcalde ha subratllat que la Diada ‘és de tots els catalans i catalanes, vinguin d’on vinguin, parlin la llengua que parlin o pensin com pensin’. Marcos ha destacat també en la seva intervenció la data que es commemorava avui: ‘Tot i sent un dolorós moment històric pel poble català també és per molts de nosaltres un dia de reivindicació de la llibertat del nostre país’. Catalunya s’ha distingit per ser un país ‘just i democràtic’, i per això ‘cal respectar’ els que no pensen igual.

Marcos ha reiterat que davant la pandèmia, ‘no podem abaixar la guàrdia’. L’alcalde ha recordat ‘aquells que ens han deixat’ i els que lluiten contra la malaltia i ha conclòs un parlament que ha volgut que fos breu justament pel rigor de la pandèmia demanant: ‘Pallaresencs i pallaresenques, us demano que continueu defensant la nostra llengua, la nostra història i el nostre futur’.

Les diverses associacions del municipi han fet a continuació les ofrenes florals respectant les normes sanitàries de separació. L’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Seguiu l’acte al canal de l’Ajuntament dels Pallaresos, en aquest enllaç.

Redacció