TARRAGONA 21

Aquest any, l’Àrea de Personal, Igualtat i Turisme de l’Ajuntament dels Pallaresos ha apostat per promoure la localitat i la cultura mitjançant un projecte d’art urbà. De la mateixa manera que altres localitats, com per exemple Penelles o Fanzara, es pretén atraure nous visitants al mateix temps que dignificar espais urbans.

En aquesta primera edició, es van fer públiques unes basses en què es convidava a participar artistes d’arreu del territori a realitzar murals amb una doble temàtica: per una banda, el foment de la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista; per l’altra, la promoció dels Pallaresos a través de figures il·lustres de la localitat. En total, es van rebre 20 sol·licituds d’artistes per participar en el projecte. Entre aquestes, un jurat conformat per set persones destacades de l’àmbit polític, associatiu i artístic del poble van decidir telemàticament les tres propostes que es realitzarien en aquesta primera edició.

Els i les artistes que participaran en aquesta primera edició són: Anna González (coneguda com a Maga), Justo Heras (Megan) i el col·lectiu A la Sombra, compost per Ferran Orta i Henry Knight. Aquestes persones intervindran en estacions transformadores que es troben ubicades a: la cruïlla entre el carrer Gregal i Llevant, al carrer Noguera i a la prolongació del Camí del Plans.

Inicialment, el projecte incloïa diverses propostes culturals que acompanyaven la pintura mural. Tanmateix, en aquesta primera edició únicament es realitzaran les accions de tipus mural, per tal de garantir el compliment de les directrius sanitàries. Malgrat les dificultats que afronta avui dia el sector cultural, l’Ajuntament dels Pallaresos fa una aposta clara per la cultura de proximitat i la seva localitat.

Redacció