.

Instant de la reunió entre Govern i Unió de Pagesos

Instant de la reunió entre Govern i Unió de Pagesos

Les deu mesures que els pagesos proposen per acabar amb els robatoris no només depenen del Govern de la Genralitat, sinó també de Madrid. En primer terme, els afectats volen que hi hagi un enduriment de les penes per als lladres, i en segon, que s’estableixi un registre telemàtic que comprovi aquells delinqüents que són reincidents. En matèria policial, UP aposta per un increment de la vigilància i coordinació dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals, així com una major agilitat en els processos de tramitació de denúncies.

D’altra banda, els pagesos opten per pintar la maquinària, i així poder saber de qui és, i establir un registre obligatori de compres de tots els productes agropecuaris, un  sistema que serviria de dissuasió als lladres. En aquest sentit, el coordinador d’UP al Camp de Tarragona, Josep Z. Ferré, creu que és clau que s’estableixi un major control de venda als mercats, i s’escau, que “només puguin vendre els propis productors”.

Altres mesures demanades en el decàleg són formar als Mossos d’Esquadra en tots els canvis normatius i elements dissuasoris; establir i aplicar polítiques actives d’ocupació al camp, i enfortir la tasca dels serveis socials, públics i privats, pel que fa a la facilitació d’aliments. Així, segons UP, s’evitarien els robatoris derivats “de la lamentable situació de marginació econòmica”.

Agricultura pagarà les actuacions dels propis viticultors

Paral·lelament, Unió de Pagesos ha aconseguit que el departament d’Agricultura inclogui en els plans de reestructuració i reconversió de la vinya (per al període 2014-2018) que els imports d’ajuda per a les actuacions dutes a terme pels propis viticultors siguin els mateixos que els imports per actuacions realitzades per tercers. A més, l’ordre també contempla que rebin ajudes les mesures d’arrencada, anivellament i despedregat executades amb mitjans propis.

El sindicat ha treballat per tal que el suport a la modernització del sector continuï sent útil, com fins ara, als viticultors, i recorda que el sector vitícola no pot accedir a les ajudes de modernització mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural; per tant, cal vehicular totes les peticions a través del plans, amb fons comunitaris.

El sindicat seguirà treballant per incloure als plans noves actuacions que “caldrà defensar” davant del departament d’Agricultura. A més, demanarà al Ministeri que incorpori al Pla de Suport de l’Estat mesures com la de innovació, la verema en verd i la promoció no només a països tercers.

Unió de Pagesos recorda que tot i que els fons del Pla de Suport són d’origen comunitari en la seva totalitat, són l’Estat i les comunitats autònomes els responsables de la seva “bona gestió, execució i pagament”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */