.

Carles Gómez, Rosa Maria Codines i Toni Rosich, amb el cartell de l'acte. Foto: Tarragona21

Carles Gómez, Rosa Maria Codines i Toni Rosich, amb el cartell de l’acte. Foto: Tarragona21

Els organitzadors de la jornada independentista de la Diada de l’Onze de Setembre a Tarragona, l’ANC -en col·laboració amb Òmnium Cultural- es plantegen l’acte de la ciutat com “la manifestacio més multitudinària de la història de Tarragona”. Calculen que seran més de 40.000 les persones que s’hi sumaran procedents de les deu comarques tarragonines.

Avui s’han explicat els detalls de la jornada, detalls que en bona part ja van ser avançats la setmana passada en la trobada amb els voluntaris. Els organitzadors han confirmat la bona entesa haguda amb l’Ajuntament, tot i que els tres patits que formen l’equip de govern (PSC, PPC UDC) no estan per la tasca de la independència de Catalunya ni de bon tros.

Els organitzadors han negat que existeixi “desencís” entre la ciutadania després de cinc anys de diades independentistes i han assegurat que es tracta “de la darrera” abans de la independència.

L’acte començarà a les 17:14 i des de les tres de la tarda estarà tallada la Rambla Nova. Es vol omplir la coca central entre el Balcó del Mediterrani i la plaça Imperial Tàrraco. Tarragona és una de les cinc ciutats catalanes escollides per fer l’acte reivindicatiu i els organitzadors han destacat que “és el moment que les comarques del sud demostrin” el seu afany independentista. “És una oportunitat història”, han destacat la presidenta d’Òmnium Cultural de Tarragona, Rosa Maria Codines, i el coordinador territorial de la concentració, Toni Rosich.

A Tarragona hi prendran part 19 colles castelleres de la província, però la de Sant Pere i Sant Pau, que no hi assistirà,a  més d’altres elements tradicionals. La Rambla quedarà repartida en deu trams, un per cada una de les deu comarques de la província.

‘A punt per la República Catalana’ és el lema de la concentració. S’iniciarà a Lleida amb el repic de campanes i l’inici de la lectura del manifest. Després es fara el primer ‘batec’, l’aixecament d’uns punts a ritme de batec. L’acte continuarà a Berga, passarà a Salt, a Tarragona i acabarà a Barcelona. A Tarragona es llegirà, doncs, la continució del manifest, tot i que a hores d’ara no es coneix qui ho farà.

Com ja es va anunciar hi haurà una prèvia a partir de les deu del matí amb una Fira d’Entitats al passeig de les Palmeres, una sortida de runners des del Serrallo, una de ‘motards’ des de l’estadi del Nàstic, on es preveu que hi participin entre 400 i 500 motoristes.