.

.

TOTS 21


La consellera de Patrimoni, Carle Crespo

Amb la voluntat de garantir els museus oberts tots els dies de la setmana, la conselleria de Patrimoni ha presentat avui una nova proposta que permetrà visitar els dilluns el principal conjunt romà, com és l’Amfiteatre i el Circ-Pretori, en horari intensiu de 10 a 15h, i la maqueta de la Tarraco romana, tot el dia. Així es resoldrà una necessitat que requeria la ciutat, per al visitant individual i per als grups de turistes, que afavorirà, a més, una millor distribució de públic.

Un cop fet l’estudi de vistants del passat 2013, “s’ha valorat que aquests tres espais són els més visitats en els mesos de maig a setembre representant un 75% del total de visites als museus de la ciutat, i per tant calia contemplar la necessitat de la seva obertura tots els dies de la setmana”, ha afirmat la consellera de Patrimoni, Carme Crespo.

“Són poques les ciutats que ofereixen el Patrimoni i els museus oberts els set dies de la setmana i aquest fet diferencial comportarà principalment una millora de l’oferta turística i un increment de serveis, així com pel que fa també a les empreses de guies de la ciutat”, afirma l’Ajuntament.

Per fer aquest canvi, però, ha calgut una reorganització del personal que treballa a tots els espais museístics municipals, i per aquest motiu també canviarà el sistema de visites a les cases museu (Casa Canals i Casa Castellarnau), que passaran a ser visitables només en grups i hores concertades, prèvia reserva; menys dissabtes i diumenges, que es podrà visitar lliurement. Així, el mateix personal es podrà redistribuir en horaris i equipaments per mantenir els museus oberts en dilluns.

Aquest horari es farà enguany del 14 d’abril al 30 de setembre, i es repetirà en aquests mesos de temporada alta cada any. La resta de mesos de l’any l’horari dels museus continuarà com fins ara. Amb aquest horari intensiu, a més, el manteniment a aquests tres espais es podrà fer dilluns tarda, únic moment en què restaran tancats.