.

Imatge del minut de silenci a  l'Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

Imatge del minut de silenci a l’Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

Els municipis del Camp de Tarragona s’han sumat aquest migdia al dol contra l’ atemptat que han tingut lloc aquesta nit al Sud de França i que ha deixat fins al moment 84 morts.

Un d’ells ha estat el municipi de Salou. L’Ajuntament de Salou ha volgut condemnar els actes de terrorisme amb el resultat d’una vuitantena de persones mortes i un balanç de 100 ferits més. L’acte simbòlic ha aplegat un bon nombre de persones, entre ells la corporació encapçalada pel 1r Tinent d’alcalde, Marc Montagut, a més de funcionaris i altres persones del municipi que han fet un gest simbòlic de suport també als familiars de les víctimes.

Imatge del minut de silenci a Vila-seca. Foto: Cedida

Imatge del minut de silenci a Vila-seca. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca també s’ha sumat avui al dol per les víctimes de l’atemptat terrorista succeït aquesta passada nit a Niça (França), fent un minut de silenci a les 12 del migdia a la porta principal de la Casa Consistorial.

Diversos membres de la Corporació municipal, treballadors de l’Ajuntament i diversos vila-secans i vila-secanes, han participat d’aquest minut de silenci que, juntament amb les banderes a mig pal, mostren el dol i el record a les víctimes de l’atemptat terrorista a Niça.
L’Ajuntament de Vila-seca mantindrà les banderes a mig pal fins el proper diumenge 17 de juliol, en senyal de condemna i rebuig per aquesta nova manifestació de barbàrie sense sentit, que torna a colpejar a la ciutadania.

Imatge del minut de silenci a Creixell. Foto: Cedida

Imatge del minut de silenci a Creixell. Foto: Cedida

També s’ha sumat el municipi de Creixell on s’ha fet un minut de silenci on s’ha mostrat també un rebuig a la violència i s’ha expressat la solidaritat dels creixellencs amb el poble francès. Al minut de silenci que s’ha fet aquest migdia hi ha assistit l’alcalde de Creixell acompanyat de regidors i regidores de la Corporació, treballadors municipals i veins i estiuejants de Creixell, alguns d’ells de nacionalitat francesa.

L’alcalde de Creixell Jordi Llopart ha dirigit als assistents unes breus paraules de comdemna i rebuig dels atemptats i en contra de la violència.

Imatge del minut de silenci a Roda de Berà. Foto: Cedida

Imatge del minut de silenci a Roda de Berà. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Roda de Berà i nombrosos veïns i veïnes s’han congregat davant del Consistori, en resposta a la convocatòria realitzada per l’Ajuntament, per guardar un minut de silenci en rebuig als atacs terroristes perpetrats ahir a la nit a la ciutat francesa de Niça. També ho han fet en solidaritat amb les desenes de ferits, amb les víctimes, i amb els seus familiars i amics, mostrant el seu recolzament cap el poble francès “compartim el seu dolor i, consternats, condemnem i rebutgem tota forma de violència”, ha assegurat l’Ajuntament en un comunicat a les xarxes socials.

L’Alcalde Pere Virgili, acompanyat pels regidors de l’equip de Govern Manel González i Cèlia Treserres; pels edils Toni Bernal i Josep Antoni Benedicto, i per la regidora Encarna Ramírez, ha mostrat la seva tristesa davant actes com el comès ahir, i la seva rebutja contra aquest “brutal atemptat”. Ha convidat, també, a reflexionar “que actes com aquest no canviïn la nostra actitud davant la vida, seguim vivint com volem viure, lliures”, i ha encoratjat a continuar lluitant per la democràcia i la igualtat.

Finalment, amb el Cant dels Ocells del mestre Pau Casals de fons, s’ha guardat un minut de silenci en record de les vuitanta-quatre víctimes comptabilitzades fins el moment.