.

Imatge de la sala de vistes, amb agents dels Mossos d'Esquadra en primer terme.

Imatge de la sala de vistes, amb agents dels Mossos d'Esquadra en primer terme.

Aquest dijous s’ha celebrat a l’Audiència de Tarragona la tercera jornada del judici contra tres homes acusats de segrestar i agredir sexualment una dona a Salou el març del 2012. El cap de l’operatiu dels Mossos d’Esquadra que va permetre alliberar la víctima ha reforçat, amb la seva declaració, la versió del segrest. Segons la policia, el registre de les trucades realitzades entre els segrestadors i el marit de la dona, a qui els acusats reclamaven un deute de 250.000 euros, coincidia plenament amb la versió que el matrimoni va donar dels fets. Els Mossos han revelat també que, quan els segrestadors van tallar la comunicació amb l’home, van accedir a l’habitatge d’acord amb el jutge d’instrucció.

La vista oral ha continuat aquest dijous a la Secció Quarta de l’Audiència de Tarragona amb la declaració de diversos agents dels Mossos d’Esquadra, entre ells l’agent a qui el gendre i la filla de la víctima van alertar que la dona es trobava segrestada al seu domicili. Aquest agent, amic de la parella, els va trobar “molt espantats i desfets”, i ha assegurat que els va convèncer de que “no tenien cap altra opció” que deixar el cas en mans de la policia, malgrat que els segrestadors havien advertit que, si ho feien, no tornarien a veure la dona.

El responsable de l’operatiu que va permetre alliberar la víctima ha revelat que, quan els acusats van tallar la comunicació telefònica amb l’home, que es trobava al Senegal, la desesperació del marit i el risc que li hagués pogut passar alguna cosa a la dona va fer que decidissin accedir a l’habitatge malgrat que no tenien el manament judicial. Segons el policia, però, l’operació es va activar d’acord amb el jutge d’instrucció, el qual estava tramitant l’ordre d’entrada i registre, i sota l’empara de la Llei 1/92.

Aquest dijous també han declarat els agents de la policia científica que van realitzar la inspecció ocular i fotogràfica del domicili i d’un vehicle que haurien utilitzat els acusats. Està previst que, aquest divendres, declarin els pèrits de l’acusació particular i els metges forenses. Això farà que la compareixença dels acusats, que estava prevista per aquest dijous, s’hagi ajornat fins dimarts que ve. Els tres homes s’enfronten a penes d’entre 9 i 23 anys de presó com a coautors d’un delicte de segrest, dos delictes de violació i un delicte d’agressió sexual.

/* JS para menú plegable móvil Divi */