.

.

TOTS 21


El grup de mossos, junt a Miquel Sellarés

Unes 300 persones van assistir divendres al vespre a Tarragona a la presentació de Mossos per la Independència, una nova sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que agrupa la policia catalana vers la transició cap el nou Estat català.

L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes del Col.legi Oficial d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona, va estar presentat pel membre del secretariat nacional de l’ANC, Ferran Civit, qui va assegurar que ben aviat es parlaria dels mossos sota la denominació de policia estatal.

En primer lloc, va adreçar unes paraules l’agent dels mossos d’esquadra Albert Donaire, qui va parlar de l’origen i la constitució d’aquesta nova sectorial a nivell nacional.

Posteriorment, el coordinador de l’Assemblea territorial dels Pallaresos i també mosso d’esquadra, Juanjo Bonàs, va destacar el valor “d’una independència en positiu que no va en contra de ningú i que respecta les idees de tothom”.

El moment àlgid va arribar amb la intervenció de Miquel Sellarés, exdirector general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat i actual president del Cercle d’Estudis Estratègics de Catalunya. Sellarés va demanar més consciència nacional i autoestima dins l’escola de policia i va deixar clar que cal una política comunicativa eficient que connecti la societat amb la gran tasca que realitza el col.lectiu d’agents.

També va destacar la importància de crear unitats especialitzades en informació i estratègia per la nova república catalana, alhora que va descriure els mossos d’esquadra com l’eina imprescindible per a garantir un país de pau i democràtic.