.

.

TOTS 21

Va ser detingut per dos agents fora de servei després d'oposar una forta resistència

Va ser detingut per dos agents fora de servei després d’oposar una forta resistència

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona van detenir el 24 de juny un home de 42 anys, de nacionalitat francesa i sense domicili conegut, per un delicte d’estafes bancàries i un altre d’atemptat als agents de l’autoritat. Els fets van tenir lloc al voltant de les 18.30 hores als caixers automàtics interiors d’una entitat bancària ubicada la Rambla Nova de Tarragona. Dos mossos fora de servei es van adonar com un home amb gorra i ulleres de sol s’havia situat just al darrere d’una parella d’avançada edat la qual estava operant en un dels caixers.

Els funcionaris es van estranyar que aquell desconegut amb aparença de turista i amb accent marcadament francès estigués explicant al matrimoni com havien de posar el número secret. Abans d’identificar-se, els agents es van apropar i preguntar si passava alguna cosa, a la qual cosa l’home va argumentar que estava esperant el seu torn ja que el caixer de la vora estava avariat. Un fet que seguidament van poder comprovar era fals.

Segons la parella, el caixer no els va retornar la targeta de crèdit després d’haver efectuat un reintegrament, motiu pel qual es disposaven a marxar del lloc. Va ser en aquell moment quan el desconegut els va advertir que s’havien deixat un bitllet de 20€ al caixer. Posteriorment es va poder comprovar que la màquina havia estat manipulada per instal·lar un parany tipus llaç libanès amb la finalitat de retenir les targetes de crèdit. L’objectiu doncs d’aquest home era el d’aconseguir el número secret de la parella per extreure’n diners després.

El desconegut va intentar fugir quan els dos agents es van identificar com a policies, i va oposar una forta resistència a la seva detenció fins que va arribar una patrulla de suport. Un ciutadà que passava pel lloc va col·laborar a reduir l’home, el qual per la seva agressivitat va causar diverses lesions als dos agents fora de servei. El detingut va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Prevenció al caixer i a l’oficina bancària

Els Mossos d’Esquadra recorden que a l’hora de treure diners cal estar alerta. Per aquest motiu es donen una sèrie de consells de seguretat com evitar anotar el número secret a la llibreta o targeta, intentar utilitzar caixers interiors que es puguin tancar amb pestell i, en cap cas, deixar que ningú s’apropi mentre s’està fent l’operació. A més, cal evitar treure quantitats importants de diners i , si no es pot evitar, és recomanable que algú de confiança us acompanyi.