.

El detingut va agredir a una cuidadora abans de robar diverses joies i després també va agredir als agents. Foto: Cedida

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Reus van detenir la passada setmana un home de 30 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència, atemptat a agents de l’autoritat i per vuit delictes de robatori a interior de vehicle.

Els fets van tenir lloc al voltant de les 08:30 hores del matí quan una patrulla, que realitzava serveis de prevenció de robatoris a la ciutat, va ser requerida per la Sala de Comandament per una agressió a una dona al carrer Costa Brava de Reus.

En arribar al lloc els agents van trobar-se una dona que deia que un home havia entrat a casa per la finestra, l’havia agredit i que encara es trobava a la primera planta del domicili. Els agents van entrar al domicili i van localitzar a l’autor a la planta superior, preparat per saltar des d’una finestra a la planta baixa per fugir. Tot i les advertències clares dels agents, l’home va saltar i va aconseguir marxar corrents del lloc.

La ràpida actuació dels mossos però, va permetre interceptar-lo a prop del domicili. A l’escorcoll se li va trobar una bossa de plàstic amb diverses joies i també duia a les butxaques diversos objectes que van ser intervinguts a l’espera d’esclarir el seu origen.


Altres notícies:


Després d’escoltar a la víctima i d’activar l’assistència sanitària corresponent, els agents van detenir l’home per un delicte de robatori violent a interior de domicili. Segons va manifestar la dona, que s’encarrega de tenir cura d’un dona d’avançada edat que també viu al domicili, mentre estava a la seva habitació va escoltar un cop molt fort. Va sortir a veure què passava i es va trobar al lladre al rebedor. Tot seguit, l’home la va agredir i després va pujar a la planta superior, moment que va aprofitar per sortir al carrer i demanar ajuda al 112.

El detingut, amb més d’una desena d’antecedents policials, va manifestar una actitud molt agressiva i hostil envers la patrulla i va causar lesions als agents en el seu procés de la detenció. Motiu pel qual es van instruir diligències per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat.

Vuit robatoris més amb força a interior de vehicle

Una hora més tard, la mateixa patrulla va ser requerida per la Sala de Comandament per un robatori a interior de vehicle que havia tingut lloc en un pàrquing comunitari situat al carrer Ramón J. Sender de la mateixa ciutat. La víctima manifestava que s’havia trobat el vehicle amb els vidres trencats i tot regirat a l’interior.

En arribar al lloc els agents van poder comprovar que eren vuit els vehicles saquejats. A banda dels objectes sostrets, en un dels vehicles es va trobar un telèfon mòbil que no era de cap dels propietaris dels vehicles i que molt probablement li hauria caigut al lladre. La patrulla va relacionar ràpidament els vuit robatoris amb l’home que havien detingut una hora abans. A l’escorcoll li van trobar objectes que faltaven als vehicles, i entre ells un comanament a distància que va resultar ser un dels dispositius que obria i tancava el pàrquing.

Pel que fa al mòbil localitzat, més tard el mateix detingut el va reconèixer com a seu. L’home va passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.