.

Els mossos van immobilitzar el camió, un vehicle de 40 tones carregat, i van detenir el conductor qui ahir va passar a disposició judicial a Tarragona.

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona van detenir aquest dimarts, un home, de 39 anys, de nacionalitat portuguesa, amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol i negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia.

A les 12.28 hores d’aquest dimarts, un conductor va alertar la policia que hi havia un camió circulant temeràriament per l’autopista AP-7 en direcció sud a l’altura de Torredembarra. Ràpidament, una patrulla de trànsit es va dirigir cap a la via per poder interceptar-lo.

En qüestió de minuts, tres usuaris més de la via van alertar sobre el mateix camió. En aquest sentit, en una de les ziga-zagues el camió va arribar a tocar la barrera de seguretat de l’autopista.

El camió va continuar circulant fins que va entrar a l’àrea de servei situada a Altafulla. Allà els mossos van observar com el camioner intentava sense èxit estacionar el vehicle malgrat que el pàrquing de camions era pràcticament buit en aquell moment.

Un dels agents va ordenar al camioner que aturés el vehicle i, tot i que en un primer moment va fer cas omís, davant la reiteració i les maniobres dels agents, el camioner va accedir-hi.

Els mossos el van identificar i van fer-li la prova d’alcoholèmia. El resultat parcial de l’etilòmetre va ser d’1,60 mg/l, una taxa més de 10 cops la permesa per a conductors professionals que és de 0,15mg/l. Un resultat parcial ja que el camioner no va fer ús correcte de l’aparell mediador i va interrompre en diverses ocasions la prova. Quan els agents li van ordenar que la repetís, s’hi va negar.

Durant l’estona que va durar l’actuació policial, el camioner va dir als agents que portava 30 hores sense dormir i va reconèixer que havia begut alcohol.

Els mossos van immobilitzar el camió, un vehicle de 40 tones carregat, i van detenir el conductor qui ahir va passar a disposició judicial a Tarragona.