.

.

TOTS 21


Els traficants que gestionaven el punt de venda de marihuana venien la droga a menors d’edat i disposaven d’una plantació interior al mateix edifici. Foto: Mossos d’Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir el dia 2 d’agost una dona de 34 anys i tres homes de 27, 33 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, tots veïns de la Pobla de Mafumet, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues. A més, als tres primers detinguts també se’ls investiga per un delicte de defraudació de fluït elèctric.

Arran d’informacions i queixes veïnals els mossos van obrir en paral·lel dues investigacions les quals van comptar amb el suport d’efectius dels cos de Vigilants d’aquest municipi del Tarragonès.

Després de gairebé dos mesos, l’actuació policial conjunta es va portar a terme la matinada del passat dia 2 d’agost en dos habitatges ocupats d’un mateix edifici del carrer Major i en un tercer del carrer Sant Jordi.

En un habitatge del primer bloc de pisos es va poder constatar l’existència d’una plantació interior de marihuana. La precarietat que presentava la instal·lació efectuada per defraudar el fluït elèctric va posar de manifest el perill i l’elevat risc d’incendi.

En un altre pis situat just al costat, els dos detinguts de nacionalitat marroquina i un altre de nacionalitat espanyola, s’encarregaven de les operacions de venda de la substància, majoritàriament a menors d’edat.

En el cas de l’immoble del carrer Sant Jordi, el quart detingut de nacionalitat espanyola, havia habilitat un punt venda de cocaïna bàsicament freqüentat per persones vinculades amb l’àmbit delinqüencial, la qual cosa va generar una important sensació d’inseguretat entre els veïns del barri.

Tot i que no hi ha cap relació entre els dos punts de venda i els seus detinguts, els investigadors van organitzar dues operacions de manera simultània per tal de dotar-les d’una major eficàcia i frenar l’alarma social a la zona.

En els dos pisos del carrer Major es van intervenir dues-centes plantes de marihuana així com transformadors, ventiladors, làmpades, aparells d’aire condicionat i altres elements per afavorir el cultiu interior. A més, també es van localitzar dos quilograms de marihuana llestos per a la seva distribució i venda, cinc-cents euros en efectius, documentació diversa i objectes sostrets.

Cal destacar que a més de desarticular aquest punt de venda de droga, donat el risc que es produís un incendi es va tallar el subministrament elèctric i la també es van tancar els dos domicilis ocupats.

En el cas del punt de venda de cocaïna, al carrer Sant Jordi, es van intervenir cinc paperines de cocaïna, 500 €, embolcalls i altres estris, documents i una arma de descàrregues elèctriques. També es va comissar un gos catalogat de raça potencialment perillosa sense la documentació obligatòria i amb diligències anteriors obertes per diversos atacs.

En els dos dispositius simultanis a banda dels agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, hi van participar efectius dels Vigilants Municipals de la Pobla de Mafumet, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra.

Les quatre persones detingudes van quedar en llibertat amb càrrecs diumenge passat després de declarar davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, amb la obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits.