.

.

TOTS 21


El Circ, el primer dels monuments en oferir les audioguies

El Circ, el primer dels monuments en oferir les audioguies

La modernitat i l’antiguitat conflueixen amb la incorporació de la tecnologia del s.XXI al llegat romà de Tarragona. Monuments com el Circ permetran al visitant seguir la informació dels panells informatius en format àudio a través de codis QR mitjançant un dispositiu amb connexió a Internet, telèfon o tablet, d’una forma “més còmoda i dinàmica, ja que es pot seguir caminant mentre s’escolta la informació” destaca la regidora de Patrimoni, Carme Crespo.

La regidora comenta que “fa uns anys ni tans sols havia senyalística externa, i ara no tan sols interna sinó en nou format”. Per ara s’ha incorporat a tres punts informatius del Circ: ‘El Circ de Tàrraco’ a l’inici de la visita, ‘La façana del circ i la muralla del s.XIV’ a l’espai comprès entre els dos elements i ‘La Torre de les Monges’. També estarà disponible als punts ‘El sector oriental del Circ: Volta de Sant Hermenegild i Porta Triumphalis’ quan acabin les obres del mencionat indret. Posteriorment també arribarà al Pretori, a la nova senyalística interna que s’està incorporant a l’Amfiteatre, i en un futur a La Muralla, “ls monuments més emblemàtics de la ciutat” comenta Crespo.

La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, a la presentació dels nous codis QR amb audioguies per al mòbil

La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, a la presentació dels nous codis QR amb audioguies per al mòbil

Estan disponibles tant en català com en castellà, s’està treballant la versió en anglès i, segons la regidora, també es podria incorporar en rus “donada la demanda i la xifra de visitants”. Els arxius sonors han estat locutats per Miquel González, de Tarragona Ràdio, i estan disponibles també a la web del Museu d’Història de Tarragona per poder-los descarregar.