.

Miquel Vilardell a l'entrada als jutjats. Foto:Marc Busquets

Miquel Vilardell a l’entrada als jutjats. Foto:Marc Busquets. ReusDigital

Les diligències del cas Traiber, dins la peça d’instrucció número 4 d’Innova, continuen endavant. Aquest dimarts al matí s’ha iniciat la declaració de la seixantena de metges que es troben imputats per suposada connivència amb l’empresa reusenca en la implantació de pròtesis en mal estat a desenes de pacients. El primer en entrar a declarar a estat el traumtòleg Enrique Rodríguez, poc abans de dos quarts d’11 del matí. Seguidament, ha estat el torn de Josep Giné i de Miquel Vilardell, qui va ser president del Col·legi de Metges de Barcelona entre 2010 i 2014.

Abans que Rodríguez ha arribat l’advocat dels afectats per les possibles deficiències de les pròtesis, Emilio Ortiz, que a hores d’ara porta una trentena de casos en aquesta peça. El jutge del cas, Diego Álvarez de Juan, manté imputats a una seixantena de professionals mèdics per irregularitats en la compra de les pròtesis. Un cop ha declarat, el doctor Josep Giné ha sortit dels jutjats de la capital del Baix Camp acompanyat del seu advocat i sense fer cap tipus de declaració. Per contra, qui sí ha atès els mitjans posteriorment a la seva declaració davant del jutge ha estat Enrique Rodríguez, qui ha assegurat que mai ha tingut “res a veure” amb Traiber i ha explicat que tant ell com altres traumatòlegs de Barcelona “hem estat clients de l’empresa”. “Mai he posat cap pròtesi de Traiber i ni tan sols les coneixia”, ha reiterat.

L’últim en sortir dels jutjats ha estat Miquel Vilardell, qui en la línia de Rodríguez ha apuntat “estar molt tranquil” per ser investigat. L’expresident del Col·legi de Metges de Barcelona ha apuntat que se l’ha citat a declarar perquè el seu nom figurava en una agenda del gerent de Traiber. “Mai hi he tingut cap contacte, amb l’empresa. Ni ningú es va posar en contacte amb mi”, ha assenyalat.

Les declaracions es reprendran el proper divendres, dia 19, quan el jutge Diego Álvarez de Juan prendrà declaració als doctors Jordi Rimbau, Juan L. Maestro de León, Ferran Nadal i Fernando Marqués. El jutge investiga un total de quaranta-set professionals del sector sanitari, de diversos centres sanitaris públics i privats, que presumptament haurien cobrat comissions per implantar les pròtesis de Traiber en les seves intervencions quirúrgiques.

Reus Digital/Diaris Digitals de Catalunya