.

L'alcalde, durant la presentació del torneig

L’alcalde, durant la presentació del torneig

Els propers dissabte i diumenge, 29 i 30 d’octubre, els Jocs Mediterranis organitzen el Trofeu Internacional de Gimnàstica Rítmica Tarragona 2017, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Gimnàstica i de la Real Federación Española de Gimnasia.

El torneig, que tindrà lloc a la Tarraco Arena Plaça (TAP), instal·lació seu de la gimnàstica rítmica durant els Jocs del 2017, comptarà amb la participació de Sandra Aguilar i Artemi Gavezou, medalla de plata als Jocs Olímpics de Rio 2016, acompanyades de l’entrenadora Sara Bayón i la seleccionadora Anna Baranova. Les dues gimnastes oferiran diumenge 30 una masterclass a les participants al Trofeu. A més, la competició de dissabte també comptarà amb dues exhibicions a càrrec de l’equip nacional de Gimnàstica Rítmica.

La competició comptarà amb un total de 40 clubs de gimnàstica procedents de tot Catalunya, les Illes Canàries, Saragossa, Madrid, València i Andorra. Això suposa la participació al torneig de més de 700 gimnastes de totes les categories de conjunts de Copa Catalana, Base, Absolut i Individual masculí. Cal destacar que les places per a les masterclass de diumenge van quedar completes en tan sols 15 dies.

L’acte de presentació s’ha celebrat avui i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros; el coordinador de Tarragona 2017, Javier Villamayor; la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Marbel Negueruela; i la vicepresidenta de la Federació Catalana de Gimnàstica, Merche Cadens.

L’alcalde de Tarragona ha agraït el recolzament i implicació de les Federacions Catalana i Espanyola de Gimnàstica i ha afegit que “aquest trofeu és molt important per nosaltres no només per l’impacte econòmic que deixarà a la ciutat sinó perquè també ens permet posar a prova tots els departaments organitzatius dels Jocs de cara el 2017. A més, el ritme de venda d’entrades és molt bo i ja ha superat les 500 entrades venudes”.

D’altra banda, la vicepresidenta de la Federació Catalana de Gimnàstica, Merche Cadens, ha assegurat que des de la Federació Catalana s’està en contacte continu amb la organització dels Jocs i ha mostrat el seu total convenciment que el torneig del cap ed setmana i els Jocs Mediterranis “seran un èxit, gràcies al treball conjunt i exquisit que s’està fent conjuntament entre la Federació Catalana de Gimnàstica, la Federación Española de Gimnasia i l’organització de Tarragona 2017”.

Entrades ja a la venda

Les entrades per assistir a la jornada de dissabte 29 estan disponibles en prevenda online a través de la pàgina web de la TAP (www.tap.cat). També es poden adquirir de forma presencial a les taquilles de la mateixa instal·lació, en horari de 12 a 14h i de 17 a 20h. L’entrada dóna accés a la competició del dia 29, des de les 8h del matí i fins la darrera entrega de premis, prevista per a les 21:30h.

Aquest torneig pretén posar en pràctica tota la operativa d’organització, protocol, comunicació, voluntaris, seguretat, transport i serveis dels Jocs per tal de ser un banc de proves de cara a la cita esportiva del proper any.

Suport dels patrocinadors

El Trofeu Internacional de Gimnàstica Rítmica Tarragona 2017 ha estat possible gràcies als patrocinadors dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017: Veri (Grup Damm), Repsol i Caixabank, en la categoria de Soci Oficial; Creu Roja, com a Soci Solidari; El Corte Inglés, Movistar i Borges, en la categoria de Patrocinador Oficial; Comsa, Plana, Dow i Agbar, en la categoria de Col·laborador Oficial; Kyocera, com a Proveïdor Oficial; i SIT, UTE Anella Mediterrània, Cooperativa Falset Marçà i Granja Gaià, com a Amics de Tarragona 2017.

També ha comptat amb la col·laboració especial al torneig de: Toyota Autoforum Tarragona, Nussli, Cocacola, Prosegur, Clariant, Club Gimnàstic de Tarragona, Club Natació Tarraco, Escola d’Horticultura de Reus i Ajuntament d’Altafulla.