TOTS 21

Tot plegat és una proposta de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament pobletà i compta amb la coordinació i treball d’un equip de 25 monitors i monitores. Foto: Ajuntament

Igual com no hi ha estiu sense calor, a la Pobla tampoc no pot imaginar-se -pandèmia a banda- aquest període sense el Casal d’Estiu. I, fidel a la cita, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va organitzar dues opcions molt interessants, destinades als infants i als joves respectivament i amb l’objectiu d’oferir espais de lleure segur per als infants i joves participants.

Aquestes dues propostes són el Casal d’Estiu, adreçat a nens i nenes de 3 a 12 anys; i l’Estiu Jove, per a joves de 12 a 15 anys. Un tota de 160 pobletans i pobletans han participat d’aquestes iniciatives durant el mes de juliol, si bé la xifra creixerà ja que el Casal d’Estiu seguirà obrint portes i oferint lleure actiu, divertit, segur i de qualitat fins al proper 27 d’agost.

En canvi, l’Estiu Jove va tancar la present edició divendres passat, i ho fa amb un balanç més que satisfactori pel que fa a les propostes de lleure realitzades i al desenvolupament de l’activitat. Durant les quatre setmanes en què aquest espai juvenil ha estat obert, els seus participants han gaudit amb un ampli ventall d’activitats agrupades sota un centre d’interès comú: els valors associats als scouts, com poden ser l’esforç, la solidaritat, la igualtat, l’amistat, la cooperació, la cura del medi ambient, el respecte, l’empatia i la confiança, entre altres.

Diversos tallers i jocs refrescants han centrat l’activitat quotidiana de l’Estiu Jove, que també ha reservat una sessió setmanal per realitzar diferents excursions, com ara al riu Glorieta, al camí de ronda o a Tamarit. Així mateix, l’última setmana ha estat excepcional, tota vegada que els seus participants han gaudit de fins a tres sortides: a l’Aquòpolis, una ruta pel Delta en BTT i una caminada pel Bosc de la Marquesa (Tarragona). Així es va arribar al 30 de juliol quan, a la nit, va tenir lloc la gimcana CaçawhatsApp, per les places del poble.

Pel que fa al Casal d’Estiu, la temàtica escollida i que va centrar l’activitat és igualment la dels scouts, per la qual cosa s’està treballant els mateixos valors que a l’Espai Jove, la qual cosa ha permès generar sinèrgies i elaborar propostes de lleure conjuntes per a totes dues activitats, tot i que mantenint en tot moment els grups bombolla i prioritzant la seguretat antiCovid.

Els infants participants fins ara -i els que ho faran durant els torns setmanals del mes d’agost- s’han divertit amb diferents jocs d’aigua, dinàmiques engrescadores, gimcanes pels carrers i parcs del municipi, jocs nocturns com ara el CaçawhatsApp i el geocatching, sortides a llocs d’interès del territori, així com per practicar caiac a la platja, etc.

Tot plegat és una proposta de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament pobletà i compta amb la coordinació i treball d’un equip de 25 monitors i monitores formats i plenament capacitats per dinamitzar els infants pobletans en una nova i refrescant edició del Casal d’Estiu i l’Estiu Jove.

Redacció