.

Nens i nenes de Roda amb el Patge Reial. Foto: Cedida

Gràcies a un divertit i pedagògic joc de pistes, els nens i les nenes de Roda van poder trobar el Patge Reial i lliurar-li les seves cartes per als Reis d’Orient.

Durant els dies 28 i 29 de desembre, la regidoria de Cultura va posar en marxa la quarta edició del joc “Trobem El Patge Reial”, una activitat en la qual hi van participat més de dos-cents infants i les seves famílies.

Els infants van haver de seguir diverses pistes. Foto: Cedida

El Patge Reial va arribar a Roda de Berà dijous, però es va perdre i va decidir amagar-se en un edifici emblemàtic del municipi. Els infants, a través de diverses pistes amb codis QR, l’havien de trobar.

El joc va començar a la plaça de l’Ajuntament, on se’ls hi va lliurar la butlleta de participació que havien d’anar emplenant amb gomets de colors a mesura que anaven avançant el joc, fins a completar les sis pistes, l’última de les quals els va portar fins a l’indret on el Patge s’havia amagat.

Les pistes s’amagaven darrere de codis QR. Foto: Cedida

La primera pista va ser al Forn de Cal Niceto, al carrer Vendrell, on l’any 1975 obriren el forn de pa; el segon indret va ser Ca l’Oliverar, un gran casal del segle XVIII, actual seu de Les Monges Associació Cultural; tot seguit van anar a Cal Gassó, un gran edifici situat al carrer del Pou, propietat de la que fou una de les principals nissagues de la pagesia rodenca; la quarta pista els va conduir fins a Ca la Martorella, una casa pairal de la fi del segle XVII, situada al carrer de l’Aigua; la cinquena pista era a Cal Borrissol, el parc lúdic del carrer Montjuïc propietat de l’Ajuntament; i, finalment, els nens i nenes es van desplaçar fins el Punt d’Informació Juvenil “La Fàbrica”, on el Patge Reial els esperava. Un cop allà, els infants ben il·lusionats van lliurar-li les seves cartes  i es van fer fotos amb ell. Ara, la missió del Patge és fer arribar les cartes dels nens i nenes de Roda als Reis d’Orient, els quals arribaran per mar el dia 5 de gener a les cinc de la tarda.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */