.

A la imatge, l'hotel Gran Claustre

Els hotels i hostals d’Altafulla han penjat el cartell de complet pel darrer cap de setmana 23, 24 i 25 de maig on el municipi acollirà dissabte i diumenge, per segon any consecutiu, el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint i Aquatló.

Segons dades facilitades pels establiments hotelers a l’Oficina Municipal de Turisme, ja han cobert el 100% de les habitacions. Altafulla disposa de cinc hotels (Oreneta, San Martín, Yola, La Torreta i Gran Claustre); l’Hostal Els Peixos i l’Alberg Casa Gran, a més a més, dels càmpings Don Quijote i Santa Eulàlia. Tot i que la procedència de les reserves és diversa, una part important d’aquestes l’ha absorbit l’agència de viatges d’El Corte Inglés, que a finals d’any, ja havia reservat les places.

Segons les previsions que indica la Federació Espanyola de Triatló, l’impacte econòmic que suposarà per Altafulla i el conjunt del territori serà d’uns 600.000 euros, ja que l’organització d’aquesta prova esportiva produeix un moviment de visitants de 5.000 persones, amb una mitjana de despesa diària de 60 euros.

El regidor de Turisme i Esport, Guillermo Alonso, ha destacat que “l’Ajuntament d’Altafulla continua apostant per la promoció del turisme familiar, esportiu i cultural”, i ha insistit en què la voluntat és potenciar “una marca molt diferenciada i molt interessant per als visitants de Catalunya, l’Estat i l’estranger”.

De fet, les darreres dades d’ocupació hotelera de Setmana Santa, amb una mitjana del 85%, demostren que la feina que s’està fent sobre la promoció de la vila està recollint els seus fruits. De cara al Pont de Maig, les xifres baixen lleugerament en funció també de la ubicació de l’hotel però les xifres conviden a l’optimisme. En alguns casos, l’ocupació per aquests dies és del 100%, mentre que en d’altres se situa al voltant del 60 i 70%. Resta conèixer les dades d’última hora ja que el fet de coincidir gairebé en Setmana Santa, molts dels visitants decideixen fer la reserva a última hora.

/* JS para menú plegable móvil Divi */