.

.

TOTS 21


L'hotel H10 Salauris Palace, un dels triats pel comitè organitzador, segons els hotelers

Els hotelers de Salou, Cambris i La Pinerda “no en sabem res” de la decisió del comitè  organitzador dels Jocs del Mediterrani de 2017 d’ubicar els atletes en hotels de Salou, ha afirmat avui en un sorprenent comunicat el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Eduard  Farriol. No només això, sinó que troben “molt agosarat” que es compti amb aquests hotels. “No hi ha hagut encara ningú que s’hagi posat en  contacte directe amb nosaltres per tal de parlar d’aquest tema i  concretar una hipotètica estada dels esportistes als nostres  establiments, en un període punta per a la temporada turística de la  Costa”, ha dit Farriol.

El president dels hotelers ha afirmat taxativament: “Ens sembla molt agosarat comptar amb  l’allotjament de diversos hotels de Salou, a les propietats dels quals  encara no se’ls ha comunicat res de res”.

Els hotels triats

Als mitjans de comunicació, “hem pogut llegir que es parla d’ubicar  més de 4.000 esportistes en els hotels situats en el triangle entre  les avingues Països Catalans, Avinguda Batlle Pere Molas i carrer del  Terrer. També diu la premsa que els hotels escollits pel Comitè  Organitzador serien l’H10, l’Hotel Villa Romana, l’Hotel Costa Dorada,  el Regina Gran Hotel i l’Hotel Belvedere”. I segueix: “A hores d’ara, no tenim cap pre-reserva feta, ni com a  Associació ni com a hotelers, que coneixem”.

Des de l’Associació Hotelera, en aquest cas a través del portaveu,  Xavier Roig, s’afirma que “només sabem pels mitjans que sembla que es  necessitaran 2.500 llits per esportistes en dates punta de primers de  juliol. Se suposa que familiars i amics també els voldran acompanyar”.  “Aquesta demanda – diu Roig- suposaria un mínim d’un 5% de la nostra  oferta”.

Per Roig, “el fet que tinguem demanda i es parli del destí  -Tarragona-, i, sobretot, per aspecters esportius, ho podem considerar  com un ajut molt important per continuar edificant una destinació  global a Costa Daurada: sol i platja (tradició), oci (Port Aventura),  Familiar (DTF), Golf (ITGM) organitzat recentment, esportiva  (acreditacions atorgades a alguns establiments de Salou, recentment,  per Turisme Esportiu de Catalunya) i ara el suport dels Jocs del  Mediterrani”.

Cal tenir en compte que “el que volen els hotelers és omplir les seves  habitacions”. Per tant, “com més demanda hi hagi, això sí, sempre que  estigui controlada, millor per a la destinació”.