.

.

TOTS 21


L'espai habilitat a la platja del Miracle estarà operatiu fins al 15 d'octubre. Foto: Tjerk van der Meulen

2023_07_10_01_VDM 004 Roda de premsa espai pels gossos a la Platja del Miracle. foto Tjerk van der Meulen 10.07.23 Tarragona (Tarragonés) Ajuntament de Tarragona

Tarragona tornarà a tenir platja per a gossos aquest estiu. Aquest matí l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales i la consellera de Benestar Animal, Sandra Ramos, han presentat el nou espai habilitat que es recupera a la platja del Miracle, a l’alçada de les roques, a tocar del Fortí de la Reina. Amb aquest compromís “acomplim la voluntat dels usuaris de les platges que són propietaris de gossos, de tenir un espai per a compartir amb les seves mascotes”, ha apuntat l’alcalde.

Així mateix Viñuales també ha aprofitat per recordar que “Tarragona és una ciutat respectuosa amb els animals”, que creu en “què cal reivindicar els seus drets i crear espais públics de coexistència com és aquest”. I ha finalitzat “en una ciutat del segle XXI cal treballar pel benestar dels animals”.  

Aquest espai estarà disponible fins al 15 d’octubre. A partir del 16 i fins al 31 de març de l’any següent, està permesa la presència d’animals domèstics i de companyia a totes les platges de la ciutat (a excepció dels gossos guia que és tot l’any), segons s’explicita en l’Ordenança de Convivència Ciutadana de l’Ajuntament.   

Solució temporal però amb el quàdruple d’espai

En aquest sentit, ha explicat la consellera, ha anunciat que “obrim un gran espai habilitat per a gossos que, de manera provisional ens facilita aquesta demanda” i que comporta l’accés a la sorra i al bany a totes les mascotes, sempre que vagin lligades. La novetat és que s’amplia substancialment l’espai permès, que en total seran 220 metres lineals, que comporta quatre vegades més que l’anterior (constava d’uns 50 metres) i que se situa des de les roques que hi ha a tocar del Fortí de la Reina, fins a la finalització de la plataforma de formigó. En aquest espai, senyalitzat amb cartellera vertical i vigilat per la unitat de platges de la Guàrdia Urbana i Creu Roja, serà a més obligatori que els propietaris recullin les deposicions dels animals i així mateix, vetllin en tot moment per les seves mascotes.  

La consellera Ramos ha volgut destacar la importància d’aquest projecte fet realitat, ja que “només iniciar el mandat, vam començar a treballar amb el departament de Benestar Animal per saber com estava la situació i vam comprovar que no s’havia demanat l’autorització per enguany i, per tant, no es podia crear la platja per a gossos per aquest 2023”.  Per aquest motiu i com a solució provisional, s’ha optat per la idea d’obrir una gran zona als animals i als seus amos.

La platja per a gossos del Miracle, autoritzada el 2021 per Costes de l’Estat, es va fer demanant una autorització dins el pla d’usos anual de les platges. Amb motiu dels temporals de l’any passat, la platja va quedar impracticable i sense gairebé sorra en aquest punt, fet que va inhabilitar la platja i va fer impossible reincorporar el material preexistent.  L’alcalde Rubén Viñuales ha finalitzat la roda de premsa anunciant que “ja estem treballant per renovar l’autorització amb el Ministeri de Costes, per poder comptar amb una platja de gossos dins el Pla d’usos de platges de cara al 2024“.