.

Les associacions empresarials, junt als representants de la Diputació i els ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca. Foto: Tarragona21

Les associacions empresarials, junt als representants de la Diputació i els ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca. Foto: Tarragona21

Els empresaris del sector turístic de la província de Tarragona units sota el paraigües de l’organització FEHT s’han compromès per escrit rebutjar propostes d’oci de borratxera com la de Saloufest, que ha cancel·lat la seva oferta anual que feia a Salou. Els empresaris han decidit “de forma rotunda i categòrica” que aquestes propostes “desapareguin”, en paraules del seu gerent, Joan Anton. Això imlica hotels, apartaments, càmpings i agències de viatges.

Donen suport a aquesta decisió els ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca, així com la Diputació de Tarragona, tot i que no se sumaran a signar un manifest que els empresaris van acordar el passat 25 de juliol.

L’acord empresarial és ferm i es basa a “eliminar qualsevol contractació que vinculi Salou o qualevol altre municipi amb borratxeres, sexe o llibertinatge”. Els empresaris consideren que els perjudicis “són superiors” als beneficis que Saloufest generava, que traslladava a la capital de la Costa Daurada 9.000 estudiants i movia cinc milions d’euros, és a dir, “un cinc per mil dels destins” que es produeixen a Salou.

Malgrat la insignificància d’aquest paquet turístic, l’escàndol que provocaven, mes mediàtic sovint que altra cosa, ha fet determinar una pressió contra l’operador que ha acabat povocant la seva renúncia. Les tristes imatges de l’estiu passat amb nois despullats a l’Estadi de futbol del Reus Deportiu han matat l’oferta.

Aquesta merma d’entrada de joves serà compensada amb el turisme esportiu i sénior. En aquest sentit, properament s’anunciarà un acord per l’arribada d’equips de futbol de primer nivell europeu que faran estades a Salou i el seu entorn. Se sumarà això a la presència d’un turisme esportiu juvenil. El sector calcula que els 9.000 visitants que es perdran amb Saloufest es compensaran amb aquests nous paquets, que sumarien 10.000 persones.

També el turisme sénior té un mercat potencial de 4,5 milions de persones a Espanya, del qual 1,5 milions ja es mou.

S’ha tardat molt a dir ‘no’ a Saloufest? Anton ha respost que la paulatina degradació de l’oferta ha acabat decidint uns empresaris que “ja feia temps” que debarien sobre la mala imatge que els provocava. Tant l’alcalde de Salou, Pere Granados, com els regidors de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau, i Vila-seca, Pere Segura, s’han sumat a aquest rebuig empresarial destacant la “incompatibilitat” de l’aposta pel turisme familiar amb el de borratxera.

Granados ha afirmat que no es busca “anar contra el turisme jove. Salou té moltes virtuts i moltes experiències més enllà del turisme de sexe i alcohol”. L’alcalde de Salou ha negat que hagués augmentat la pressió policial contra els joves del Saloufest, un dels motius que al·lega l’empresa contractista per haver liquidat l’oferta.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */