.

Imatge de l’home i de la dona investigats per desordres públics -al centre- envoltats de persones que els donen suport davant els jutjats de Tarragona. Foto: Roger Segura

Aquest dilluns han declarat als jutjats de Tarragona les dues persones investigades per un suposat delicte de desordres públics amb motiu del trasllat de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell de la presó de Mas d’Enric cap a Brians 2, l’1 de febrer.

Els dos investigats han negat les acusacions dels Mossos. Segons ha explicat un d’ells a l’ACN, estaven participant en l’acció de comiat a Forcadell quan, en un moment donat, es van apartar cap a una zona fosca adjacent a la carretera per orinar. “Després ens vam trobar assenyalats per la policia, que ens demanava que ens identifiquéssim”, ha afirmat Eugeni Barrero.

Dimarts estan citats a declarar set agents com a testimonis.
En aquesta mateixa causa, el jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona també ha englobat les denúncies de quatre manifestants contra els Mossos d’Esquadra. Segons ells, els agents van actuar de forma “desproporcionada”. La policia va utilitzar les porres per apartar alguns ciutadans que intentaven obstaculitzar el pas de la comitiva.

Dimarts està previst que declarin com a testimonis set agents dels Mossos d’Esquadra i el dia 27 declararan dues persones lesionades. Aquest dilluns també han comparegut com a testimonis dues persones que van atendre la persona que va ser traslladada en ambulància perquè els agents l’haurien empès i hauria caigut a terra, segons la versió dels manifestants.

A l’espera de conèixer les declaracions dels Mossos d’Esquadra, l’advocat dels dos investigats ha avançat que preveu demanar l’arxivament del cas respecte tots dos per manca de proves.

Roger Segura – ACN