.

.

TOTS 21


Imatge del Mamut de La Canonja. Foto: Cedida

El passat 6 d’agost de 2021 el poble de la Canonja va estar de celebració en donar la benvinguda a un nou element del seguici popular. El Mamut de la Canonja, una bèstia de foc, va ser presentat davant de totes aquelles persones que van assistir a l’acte.

Malgrat veure’l en acció en un parell d’enceses de foc i ballant per primer cop el ball solemne composat exclusivament per ell, les persones assistents no van poder gaudir-lo veient com cremava pels carres i places del poble degut a la situació de pandèmia.
A més, els padrins de la nova bèstia, la Víbria de Tarragona i el Basilisc de Mataró, van acudir a l’acte en representació, però sense poder lluir els dos elements.

Per aquest motiu, uns mesos més tard i amb una situació de pandèmia i restriccions diferents a les de l’agost de l’any passat, el Ball de Diables de la Canonja i l’Ajuntament de la Canonja organitzen un acte per batejar el mamut com es mereix.
L’acte serà el proper dissabte 9 d’abril i contarà amb l’assistència de la Víbria de Tarragona i el Basilisc de Mataró, padrins del mamut els quals, aquest cop sí, podran rebre’l i batejar- lo amb tot el foc que sigui necessari.

L’acte de bateig del Mamut de la Canonja començarà a partir de dos quarts de vuit del vespre on els tres elements sortiran de l’escola, acompanyats pels seus timbalers i timbaleres tot fent una timbalada. Es preveu que cap a les vuit del vespre hi hagi la plantada de bèsties a la plaça del Castell i, un quart d’hora més tard, l’inici de l’acte protocol·lari, el qual inclourà parlaments i el propi bateig del mamut.
Finalment, pels voltants de les nou del vespre començarà el correfoc pels carrers i places de la Canonja, acabant amb les enceses de lluïment i conjunta a la Plaça Catalunya.

Des del Ball de Diables de la Canonja i l’Ajuntament de la Canonja animen a assistir a l’acte que, de ben segur, no deixarà a ningú indiferent.