.

Montse Adan ha visitat aquest dijous els informadors que Tarragona Turisme desplega per la recepció de creueristes. Foto: Cedida

Aquest divendres 19 d’abril arriba al Port de Tarragona un vaixell de Windstar Cruises amb el qual començarà oficialment la temporada de creueristes a aigües tarragonines. Després de l’arribada, fa uns dies, d’un vaixell amb menys d’un centenar de passatgers i que no va obligar a activar els protocols especials de creuers, els 148 passatgers d’aquest divendres sí que permeten inaugurar oficialment la temporada.

Malgrat això, l’arrencada veritable dels grans creuers a la ciutat està prevista per la pròxima setmana, quan començaran les escales regulars de la companyia MSC Creuers, que portarà prop de 3.000 visitants en cada una de les seves aturades a la ciutat. Així, de forma gairebé consecutiva arribaran al Port dos creuers amb més 5.000 passatgers entre tots dos, aproximadament. El primer serà el dia 26 d’abril, el MSC Fantasía, per al qual s’ha organitzat una estrena oficial de l’escala tarragonina en què seran presents les autoritats municipals, a més de Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, i Fernando Pacheco, director general de MSC Creuers a Espanya. El capità de l’MSC Fantasía, Pietro Sarcinella, està previst que ofereixi una recepció a bord per estrenar el pas de la companyia per la ciutat.


Altres notícies:


Pocs dies després del MSC Fantasía arribarà una altre vaixell de la mateixa companyia, el MSC Música, confimant l’aposta de MSC per Tarragona. L’acord amb aquesta naviliera es va anunciar a Fitur i significa, segons la la consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan “un pas més en la consolidació de Tarragona com a ciutat de creuers i una oportunitat per projectar la ciutat cap a un perfil de visitant de curta estada, especialment de cap de setmana”.

Aquests primers creuers arribaran a la ciutat amb la nova terminal de passatgers que construeix i gestionarà Global Ports Holding al Moll de Balears encara sense enllestir, de manera que durant algunes setmanes els vaixells atracaran de manera provisional al Moll de Costa i al Dic de Llevant. El procés de transició està previst que finalitzi la primera quinzena juny, coincidint amb l’assemblea MedCruise a Tarragona, quan està previst inaugurar el nou edifici de la terminal de 2.200 metres quadrats en el que s’han invertit al voltant de 5,5 milions d’euros.

Dispositiu especial per rebre creueristes

Tarragona Turisme tornarà a desplegar des d’aquest divendres el dispositiu de recepció de creueristes amb l’inici de la temporada, com ja va fer l’any passat, per millorar no només la rebuda sinó també l’experiència d’aquests turistes a la ciutat. Entre les mesures del dispositiu repeteixen l’ampliació de parades dels autobusos –amb dos punts, a la Via Augusta i a l’avinguda Catalunya– i la contractació d’informadors turístics per explicar l’oferta patrimonial, cultural, gastronòmica i comercial de la ciutat.

“L’objectiu és que el creuerista s’endugui la millor experiència possible i, en el cas dels creuers de MSC, que embarquen i desembarquen a la ciutat els divendres, propiciar que allarguin l’estada a la nostra ciutat fruit d’una bona experiència i del coneixement de la riquesa de Tarragona en tots els aspectes” ha afirmat la consellera de Turisme durant la visita que ha fet als informadors de creueristes aquest dijous.

A més de l’ampliació de parades i dels informadors, enguany el dispositiu contempla el repartiment de material turístic promocional específicament editat per als creueristes amb les 10 visites essencials a Tarragona, perquè treguin el màxim partit de la visita a la ciutat. Els díptics, que inclouen un plànol i imatges dels principals atractius de Tarragona, estan editats en anglès, francès, alemany, italìa, castellà i català.

 ’10 visites essencials a Tarragona’

“Treballem en la línia de dinamitzar la ciutat al llarg de tot l’any i aquesta temporada de creuers, amb atracaments tots els divendres fins a finals d’octubre, és una bona oportunitat per als teixits comercials i de restauració de la ciutat, a qui s’informa del calendari d’arribada de cruers, en col·laboració amb les entitats, per tal d’estar preparats i oferir la millor atenció possible” ha afegit la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

Seguint aquesta línia estratègica de millora de l’experiència del visitant, el Patronat de Turisme de Tarragona ha editat aquest 2024 un nou fulletó d’informació turística que serà lliurat durant tota la temporada als creuristes per tal de que siguin coneixedors de la distinció de Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i el seu conjunt romà. El fulléto, sota el nom de 10 visites essencials a Tarragona, recomana a més descobrir diferents indrets singulars de la ciutat, com ara el Balcó del Mediterrani, el Mercat Central i El Serrallo, entre d’altres.

El MSC Fantasía amb el que MSC Creuers estrenarà el 26 d’abril les escales a Tarragona. Foto: MSC Cruceros

Per a Montse Adan, “l’objectiu és que els creuristes, que majoritàriament es queden a la nostra ciutat, se sentin atrets per Tarragona, descobreixin la nostra història i el nostre patrimoni, però que també gaudeixin de la nostra riquesa cultural i social”. En aquesta línia, la regidoria de Turisme ha explicat que es treballa en noves accions per millorar l’experiència del turisme de creuers a la ciutat, que seran anunciades i implantades ja aquest mateix 2024.

Des de la regidoria de Turisme s’està treballant en una línia estratègica que doni resposta a les necessitats del mercat de creuers: des de l’any passat, amb Tarragona Cruise Port Costa Daurada i el Port de Tarragona, s’està col·laborant en la planificació de l’Assemblea MedCruise que se celebrarà a Tarragona de l’11 al 14 de juny. Al gener de 2024 es va presentar a Fitur l’aposta de MSC per Tarragona i Costa Daurada i la nova terminal de creuers impulsada pel Port de Tarragona i operada per Global.

Per tal de donar a conèixer la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada com a una destinació singular de creuers, estarà present aquest 2024 a les fires especialitzades de Gènova (Itàlia) i la fira Seatrade Cruise Global a Miami (USA) i durà a terme campanyes de comunicació als mitjans de referència interacional del sector (Cruise Times, ICFR, Seatrade Cruise Review, Cruise News…).