.

La prefectura de Niça demana a la gent que no surti al carrer. Foto: Agències

La prefectura de Niça demana a la gent que no surti al carrer. Foto: Agències

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha afirmat aquest divendres al matí que “evidentment” aquests dies hi haurà més controls després de l’atemptat de Niça d’ahir a la nit que va causar 84 morts i 18 ferits crítics després que un camió atropellés les víctimes que es trobaven al passeig marítim després de presenciar els focs artificials amb motiu de la festivitat del 14 de juliol. En declaracions a Catalunya Ràdio, Jané ha explicat que aquest matí, a les onze, es reunirà el gabinet de coordinació antiterrorista al Departament d’Interior en què hi participaran tots els comissaris i els responsables de la lluita antiterrorista per fer una “avaluació exacta” de la situació i concretar quines mesures prendre després de l’atac d’aquest dijous a França.

Jané ha insistit en la necessitat fer tasques de prevenció davant una “amenaça tan greu” i una “radicalització tan extrema”, tant a nivell local com a les xarxes socials on se segueix l’evolució dels missatges que difon DAESH. En aquest sentit, el conseller ha explicat que cada setmana es fa una valoració del risc a Catalunya i s’actualitzen els escenaris que podrien patir un major risc de patir un atemptat.

Per tot plegat, ha reiterat que cal la “màxima col·laboració policial entre tots” i també entre la ciutadania per detectar elements de risc, i ha fet una crida a “estar atents i no baixar la guàrdia”.

Sobre l’autoria, Jané ha afirmat que encara és “prematur” per atribuir l’atemptat a DAESH, però ha recordat que l’organització terrorista ja havia demanat als seus seguidors que perpetressin atacs mitjançant atropellaments i que havia animat als seus seguidors a “potenciar actuacions” en els països contraris a aquest “radicalisme”.