.

Puigdemont, abandonant l’hotel on s’allotjava a Brussel·les. Foto: La Sexta

Els exconsellers Joaquim Forn i D0lors Bassa, d’Interior i Treball, respectivament, han tornat aquesta nit a Barcelona via aèria procedents de Brussel·les.

Finalment, l’expresident Carles Puigdemont s’ha quedat a Brusssel·les, tot i que La Vanguàrdia havia anunciat que es dirigia en vol a la capital catalana, en base a informacions de passatgers.

Els dos exconsellers han estat escridassats un cop arribats a l’Aeroport del Prat amb crits de “traïdors” i “on és Puigdemont”. Tot i ser poca gent, hi ha hagut corredisses perseguint l’exconseller d’Interior.

L’advocat a Puigdemont, Paul Bekaert, ha afirmat que ha renunciat a demanar asil polític i que lluitaran “per evitar qualsevol extradició als tribunals”.

L’Audiència Nacional ha citat a declarar Puigdemont i els exconsellers per als dies 2 i 3 de novembre.

Puigdemont ha abandonat l’hotel on s’allotjava a Brussel·les a les 20:15 hores i ha agafat un taxi i sense dir on anava. Preguntat el taxista per un periodista de La Sexta on es dirigia, ha afirmat que “a l’aeroport”. En sortir, Puigdemont ha afirmat que no havia rebut cap citació per anar a declarar.

Al matí, en roda de premsa, havia assegurat que no tornaria a Espanya si el judici a què se sotmetrà no es “just”.