.

.

TOTS 21


Un moment de la reunió 'inaugural' celebrada avui

Els consellers de les empreses municipals fusionades, que han passat de ser 58 a 15, cobraran la meitat de la dieta que fins ara percebien, és a dir, 75 euros en comptes de 150. En canvi, els quatre consellers de l’AIE, format pels quatre grups municipals de l’Ajuntament, no cobraran dietes. Així ha estat determinat en la reunió ‘fundacional’ de l’Agrupació d’Interès Econòmic.

La fusió de les empreses municipals de Tarragona ha suposat finalment passar de 58 a 15 consellers. Aquesta retallada va provocar al seu moment tensions quan alguns consellers veien perdre la seva condició de tals i la dieta corresponent. Els consellers de les empreses solen ser militants dels partits polítics.  També hi hagué tensions entre el PSC i CiU el darrer any per quant CiU demana el cap dels gerents.

Aquesta tarda s’ha celebrat la primera reunió del Consell d’Empreses de l’Agrupació d’Interès Econòmic (AIE), a Casa Canals, l’òrgan resultant de la unió de les empreses. En acabar, el tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda i president de l’AIE, Pau Pérez, ha manifestat sentir-se “molt satisfet, il·lusionat i amb moltes ganes de treballar plegats” per aconseguir l’objectiu que persegueix aquesta agrupació: “Donar millor servei, ser més eficaç i més eficients”.

Amb la creació d’aquesta societat mercantil s’aprimaran estructures i es pretén que sigui sense minvar la qualitat de serveis. Per la qual cosa, un dels eixos claus de l’AIE és la reducció del nombre de consellers que formen part del diferents consells d’administració de les empreses. En concret es passaria de 58 consellers a 15.

Cal recordar que la raó de la constitució d’aquesta Agrupació d’Interès Econòmic és la crisi. Es busca la unificació d’estratègies empresarials per donar un servei més econòmic i aprofitant  recursos compartits. És a dir, compartiran activitats comunes com els serveis de telecomunicacions; l’adquisició i obtenció de llicències i programes informàtics, els serveis de manteniment i neteja; així com la gestió de tràmits previs a la contractació o la gestió de recursos humans, entre d’altres.