.

El diputat de CatECP Joan Josep Nuet en una roda de premsa. Foto: ACN

Catalunya en Comú ha suspès cautelarment de militància el reusenc Joan Josep Nuet, li ha obert un expedient sancionador i li demana que deixi l’acta de diputat per les negociacions entre ERC i Sobiranistes -del que forma part- pel 28-A.

Els comuns ho han explicat mitjançant un comunicat fet públic després que s’hagi confirmat que els republicans reserven el lloc número quatre per a un home de Sobiranistes. El partit li demana que deixi l’acta de diputat “per preservar els drets” dels votants en considerar que “ja no defensa l’ideari ni els principis fundacionals” de CatECP. En aquesta línia, l’insten a facilitari l’entrada a la següent persona de la llista i emplaça al grup parlamentari a prendre “les mesures necessàries” per a expulsar-lo.

En el comunicat, els comuns carreguen contra els republicans per “l’espectacle mediàtic dels últims dies impulsat per ERC amb la negociació amb persones escollides democràticament per les llistes de Catalunya en Comú” i reclamen al partit d’Oriol Junqueras que “deixi de negociar amb trànsfugues”. Assenyalen que tot plegat “és incompatible” amb “la nova manera de fer política” que impulsen els comuns.