.

.

TOTS 21

Un autobús de Tarragona circulant pel centre de la ciutat. Foto: Mar Rovira

Un autobús de Tarragona circulant pel centre de la ciutat. Foto: Mar Rovira

La portaveu d’En Comú-Podem a l’Ajuntament de Tarragona, l’Àngels Pérez, ha fet valdre la seva abstenció al pressupost municipal, aconseguint que el govern Ricomà acceptés totes i cada una de les propostes de la formació in extremis.

La formació ha enviat un comunicat on s’apunta que en la celebració del ple de pressupostos, els Comuns han estat els grans protagonistes. Continuen dient que “al començament de la sessió tot apuntava que el pressupost no tiraria endavant i que anàvem, per segon any consecutiu, a pressupostos prorrogats”.

La perseverança dels negociadors ha fet que el govern acabés claudicant i acceptant l’última de les condicions que quedava per tancar i que des dels Comuns havien posat sobre la taula: no apujar el preu del bitllet senzill o com a màxim 10 cèntims de pujada, un fons de contingència social per la mobilitat de 50.000 euros per totes aquelles persones amb ingressos iguals o inferiors a la renda garantida, que tenen dificultats per accedir als abonaments d’autobús i aprofitar la mesura llançada pel govern central, per bonificar amb un 50% tots els abonaments de l’autobús, l’Ajuntament ha de posar el 20% per assolir aquesta mesura.

Mitjançant una esmena in voce al ple municipal han aconseguit aturar la pujada d’1,90€ de l’autobús. Finalment, el preu serà d’1,60€, 10 cèntims de pujada. Una vegada acceptada aquesta esmena, el conseller d’Hisenda, responsable de quadrar els comptes, anunciava que acceptaven la totalitat de les mesures dels Comuns.

Des de la formació recorden que sense un pressupost aprovat s’hauria perdut la bonificació del 50% dels bons de l’autobús i no entenen com els socialistes, socis de govern dels Comuns a l’estat, d’on prové aquesta mesura, han votat en contra.