.

Una parella passeja per la Rambla Nova de Tarragona el dia de Sant Jordi. Foto: Tarragona 21

Una parella passeja per la Rambla Nova de Tarragona el dia de Sant Jordi. Foto: Tarragona 21

Els comerços de Tarragona podran obrir el dia de Sant Jordi de l’any que ve, que caurà en diumenge. El ple de l’Ajuntament ha aprovat determinar que el 23 d’abril i el 26 de novembre (que també cau en diumenge) seran el dos dies addicionals d’obertura comercial autoritzada en festius. La mesura s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC-PP-UDC) i de Ciutadans, i amb les abstencions d’ERC, CUP, CiU i ICV.

Els grups municipals que s’han abstingut han justificat el seu vot en considerar que és necessari millorar la manera en què es demana al sector comercial les preferències en aquest sentit. Tant Arga Sentís (portaveu d’ICV) com Laia Estrada (portaveu de la CUP) han demanat que es demani l’opinió als treballadors, i no només als propietaris. “Al petit comerç li interessa obrir per Sant Jordi, però algú que treballa en un gran establiment no podrà gaudir de la diada”, ha afirmat Estrada.

La regidora de Comerç, Elvira Ferrando (PSC), ha assegurat que es va començar a demanar l’opinió als establiments el 15 de març, i que es van demanar propostes a les grans superfícies i a vuit agrupacions de botiguers. Elvira ha aclarit que només s’han rebut sis propostes, i que totes sis demanaven dies diferents. En aquest context, s’han seguit les recomanacions dels tècnics.

Romà Rofes