.

Celebració de l'anunci de Tarragona 2017 com a seu dels Jocs Mediterranis. Foto: Cedida

Celebració de l’anunci de Tarragona 2017 com a seu dels Jocs Mediterranis. Foto: Cedida

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de Pimec, Josep González, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis 2017, amb l’objectiu de vincular els comerços de la demarcació de Tarragona i les seus amb els Jocs.

Les parts signants consideren que els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 suposen una oportunitat de futur no només per la ciutat de Tarragona sinó per a tota la demarcació i per a tota Catalunya, ja que impactarà positivament en la generació d’ocupació, la projecció internacional i el desenvolupament econòmic. Així mateix, el conveni reconeix la importància de vincular el teixit comercial de la demarcació de Tarragona amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2017, en el sentit que pot constituir una oportunitat per a promoure i potenciar el comerç urbà de proximitat.

En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat la importància “que els Jocs vagin més enllà d’una competició esportiva. Estem convençuts que el comerç pot ajudar a ser un dels millors ambaixadors dels Jocs a tot el territori”. Per la seva banda, el president de Pimec, Josep González, ha subratllat “la ferma voluntat per part de Pimec per contribuir a l’èxit dels Jocs Mediterranis i que aquest sigui transcendental pel país”. Finalment, l’alcalde de Tarragona ha agraït el suport tant de la conselleria d’Empresa i Coneixement com de Pimec i ha posat en valor “la importància del comerç com a mecanisme de difusió dels Jocs Mediterranis”.

Campanya de difusió

En el marc del conveni, Pimec es compromet a realitzar una campanya de difusió i promoció dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 a través dels comerços. També oferiran informació sobre l’esdeveniment i distribuiran la guia específica pels visitants que elaborarà la Fundació Tarragona 2017, entitat que també s’encarregarà de proporcionar altres materials.

Per dur a terme la campanya de difusió i promoció, Pimec farà una formació als comerços que s’hagin adherit. L’Ajuntament de Tarragona cedirà a Pimec l’ús dels espais necessaris. En el cas de la Generalitat hi col·laborarà en aquesta campanya amb una aportació de 60.000 euros.

Per a recollir el resultat d’aquesta col·laboració, al finalitzar l’esdeveniment PIMEC Comerç Tarragona editarà un llibre que recollirà les experiències viscudes, i contindrà una mostra de quatre establiments comercials que seran reflex de la campanya que s’hagi dut a terme. Aquest serà presentat públicament en una exposició.