.

.

TOTS 21


Cartell del telèfon contra la violència masclista

L’Ajuntament de Salou, el Mercat Municipal, l’Associació Comercial Salou 365 dies obert tot l’any col·laboren amb l’Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, en la campanya de divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120.

L’objectiu és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar. Aquestes entitats col·laboraran amb la distribució estratègica de cartells i adhesius a través dels establiments que tenen associats.

La iniciativa s’ha formalitzat aquest matí a Salou en un acte on han participat la coordinadora territorial de l’ICD a Tarragona, Lídia Bargas; el regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla; la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Maria de los Reyes Pino; el president del Mercat Municipal de Salou, Josep Ramon Llaó; i Mª Isabel Melé, vocal de l’Associació Comercial Salou 365 dies obert tot l’any.

El telèfon 900900120 que l’Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones en situació de violència masclista ha atès entre els mesos de gener i desembre de l’any passat un total de 855 trucades procedents de les comarques del Camp de Tarragona. A Catalunya, aquest servei va atendre l’any 2013 un total de 9145 trucades, que suposen una mitjana mensual de 762 atencions. Tenint en compte que es poden superposar situacions de violència diverses, les trucades van ser en un 92% de casos per violència psicològica, un 35,8% per violència física, el 7,1 % per violència econòmica i el 2,9 % per violència sexual.