.

‘Teranga. El llegat dels griots del Senegal’. Foto: Cedida

La Fundació ”la Caixa” presenta a CaixaForum Tarragona la seva programació familiar amb dos espectacles que proposen un recorregut ple d’aprenentatges a través de la música.

El centre cultural dona la benvinguda el 22 i 29 d’octubre a l’espectacle Teranga. El llegat dels griots del Senegal, conduït pels membres del grup senegalès Djilandiang. Alguns d’ells són griots, figures habituals en les cultures de l’Àfrica occidental que s’encarreguen de mantenir viva i transmetre la cultura oral generació rere generació.

Durant l’actuació, el públic familiar descobrirà balls per invocar la pluja, tambors que es comuniquen o cançons que recullen històries de respecte i pau. Tot plegat, en forma de concert en què intervindran una gran diversitat d’instruments incardinats en danses i cançons que ens acostaran les tradicions culturals del Senegal.

D’altra banda, el dissabte 19 de novembre CaixaForum Tarragona acollirà el concert Söns, una experiència sensorial adreçada als més petits de casa i les seves famílies. L’espectacle, producció de la Companyia Pels més Menuts, planteja un viatge a través d’un espai d’escenes musicals, sons, olors, imatges poètiques i, fins i tot, ombres que captiven els assistents.

D’aquesta manera propera i única, les famílies podran gaudir en directe peces clàssiques de Xostakóvitx, Bach, Debussy, Ravel, Satie i molts més. Tot un concert circense que farà somniar tant els menuts com els seus pares i mares.

Propostes per a tota la família

Teranga. El llegat dels griots del Senegal i Söns formen part de la programació familiar i escolar que la Fundació ”la Caixa” posa en marxa als seus centres CaixaForum i amb la qual, al llarg de tot el curs escolar, l’entitat oferirà innovadores propostes culturals que inclouen música, dansa, marionetes i obres teatrals dirigides al públic familiar.

Amb aquesta programació,la Fundació ”la Caixa” vol que els més petits i les seves famílies puguin gaudir d’una gran varietat d’espectacles de qualitat. És una bona oportunitat perquè les famílies aprofitin el temps lliure dels caps de setmana per aprendre i divertir-se plegats.

Redacció