.

.

TOTS 21


El llavors encara portaveu de Cs, Juan Antonio Ramírez, felicita l’alcalde electe de Vila-seca, Pere Segura, el passat 15 de juny de 2019. Foto: Jordi Marsal

Els cinc regidors de Ciutadans de Vila-seca han anunciat aquest dijous que abandonen el partit. Juan Antonio Ramírez, María Belén Velasco, Concepción Dolores Insa, Sandra González i Miguel Ángel Hidalgo han apuntat que a partir d’ara actuaran com a regidors no adscrits als plenaris municipals però que ho faran de manera conjunta amb una única veu. Els edils han explicat que un dels motius de la disconformitat amb l’executiva de Ciutadans va ser arran de l’aprovació dels pressupostos del consistori, ja que ells van votar-hi a favor tot i haver rebut instruccions de la direcció del partit de fer-ho en contra. Els cinc representants han apuntat que no tenen intenció d’unir-se al govern municipal i han fundat la plataforma Vila-seca Som Tots.

Ramírez ha justificat la decisió “per treballar per Vila-seca, recolzar l’equip de govern en temes importants sense cap pressió i per no estar a l’espera de demanar permís per fer política municipal”. El fins ara portaveu de Ciutadans fa uns mesos ja va deixar el seu càrrec com a conseller comarcal del Tarragonès. Vila-seca és la localitat de Catalunya on el partit taronja havia aconseguit millors resultats a les darreres eleccions municipals. Els cinc edils han apuntat que tenen intenció de presentar-se als propers comicis del 2023.

Reacció de Ciutadans

Per la seva banda, i per mitjà d’un comunicat de premsa, Ciutadans (Cs) ha fet pública la seva decisió d’iniciar els tràmits perquè els regidors retornin l’acta. Des de Cs es considera que aquesta decisió obeeix a criteris i interessos estrictament personals i es recorda que tots els càrrecs públics han signat el codi ètic, segons el qual es comprometen a retornar al partit l’acta de regidor si abandonen el grup municipal.

Des de Cs es manifesta que el comportament dels esmentats regidors no s’adequa a les exigències d’un partit democràtic, compromès amb la regeneració política. En aquest sentit, la formació liberal està liderant a tota Espanya l’actualització del Pacte Anti-transfuguisme perquè aquestes pràctiques xoquen frontalment amb l’esperit democràtic de respecte a la voluntat expressada pels ciutadans a les urnes, que elegeixen els seus representants per les sigles amb les quals es presenten. Ciutadans seguirà treballant a Vila-seca, defensant els valors de la llibertat, la unió i la igualtat.

ACN / Redacció