.

.

TOTS 21


Els voluntaris pinten una "X" fúcsia en cada barrera. Foto: Cedida

Els voluntaris pinten una “X” fúcsia en cada barrera. Foto: Cedida

L’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau segueix amb la campanya d’accions amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques del barri. El proper divendres 9 de juny, a partir de les 19 h, els “chalecos amarillos” de SPiSP sortiran acompanyats de membres de l’associació CEPHADISS Habilitats Diferents per pintar una “X” de color fúcsia a cada punt del barri on hi hagi una barrera. El punt de trobada serà davant de la seu de l’AVV La Unió (Bloc Perú, baixos).

El president de l’AVV La Unió, Gabriel Muniesa, explica que aquesta senyalització de les barreres es farà “perquè l’Ajuntament de Tarragona no es perdi i sàpiga on són” i espera que la “X” fúcsia “es converteixi en un símbol de la lluita contra les barreres arquitectòniques a tots els barris on n’hi hagi”. L’acció d’aquest divendres es completarà amb l’edició d’unes xapes amb el lema “No a les barreres arquitectòniques”.

Muniesa també ha avançat que aquesta acció també servirà per indicar els punts detectats sobre un plànol, que s’adjuntarà com a annex d’una nova moció que promouran davant l’Ajuntament de Tarragona demanant la supressió de les barreres arquitectòniques.

La campanya
Les accions es van iniciar aquest curs escolar amb una campanya de conscienciació a les escoles del barri. Gràcies a la col·laboració del professorat dels col·legis, els alumnes van poder recórrer els carrers del barri per identificar les barreres existents. Paral·lelament es van organitzar xerrades als centres cívics.

La segona iniciativa va ser la pintada d’un mural de 50 metres, prop del local de l’AVV La Unió, per donar visibilitat a les barreres arquitectòniques. L’esbós del mural el va fer un artista i els alumnes de les escoles del barri van ser els encarregats de pintar-lo.

El president de l’AVV La Unió lamenta que, després de tots aquests anys de falta de manteniment, “avui dia tot segueixi igual”. Gabriel Muniesa també subratlla que “aquest no és un tema menor” i recorda que “hi ha persones amb mobilitat reduïda que per anar a estudiar han de fer un trajecte quatre vegades més llarg que qualsevol altra persona i això representa un atemptat contra els seus drets fonamentals·.

La campanya es va presentar en el marc del col·loqui “Eliminem les barreres arquitectòniques del barri”, celebrat el passat 27 d’abril al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau, i va comptar amb el suport del “Fòrum Barris” de la Comunalitat Urbana de Tarragona i de l’associació CEPHADISS Habilitats Diferents.