.

La regidora Ivana Martínez amb representants dels diferents centres cívics de la ciutat

La regidora Ivana Martínez amb representants dels diferents centres cívics de la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest matí els nous tallers pels 6 centres cívics de la ciutat. Els barris de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta, Bonavista, Part Alta i Llevant acolliran durant el primer semestre del 2015 més de 90 tallers per a tots els públics. El de Llevant és l’últim en incorporar-se a la llista de centres cívics de la ciutat al consolidar-se amb els èxits i l’afluència de gent durant els tallers pilot que s’han anat realitzant en els darrers mesos.

Per a la temporada d’hivern-primavera s’ofereixen 1.223 places pels tallers. La regidora de Joventut, Ivana Martínez, ha destacat la convocatòria del Concurs d’Instagram, que se celebrarà per segona vegada, i el concurs de pintura ràpida, que enguany arriba a la quarta edició.

Tallers més familiars

Enguany, l’Ajuntament de Tarragona vol potenciar les activitats familiars “ja que és un públic al que no s’ha arribat fins ara amb aquests tallers però és molt important”; amb tallers com, per exemple, la construcció d’un capgròs, un taller de rebosteria familiar o una sortida d’observació astronòmica.

Pel que fa a cursos, la regidora de Joventut ha destacat la novetat del 2015: un taller d’impressions 3d. Aquest taller, organitzat per ‘Petits enginyers’, ja es va presentar al Parc de Nadal de Tarragona i “va ser tot un èxit d’afluència”.

També repeteixen els cursos d’iniciació a tablets o smartphones, sobre com fer tràmits en línia o l’exitós taller de fotografia. Aquest darrer taller, segons Martínez, “té moltes sortides fotogràfiques interessants” com, per exemple, al Delta de l’Ebre. A més, enguany porta la novetat de practicar la fotografia en interior i “per primera vegada entrarem a la Casa Canals”.

Els tallers de sempre com els de cuina, amb el taller d’arròs com a estrella de cartell; o els d’activitat física, amb la dansa del ventre o Zumba; són els que normalment solen tenir més afluència i “per aquest motiu els anem convocant any rere any” ha assenyalat Martínez. La gran afluència, per exemple, al taller d’arròs ha fet que enguany hagin de fer dos grups perquè la gent no es quedi sense plaça.

Nou centre cívic

El de Llevant es consolida aquest 2015 com a nou centre cívic de la ciutat de Tarragona en veure el gran èxit que ha tingut els tallers pilots realitzats. Ara, el proper 22 de gener, l’alcalde de Tarragona Josep Fèliz Ballesteros inaugurarà oficialment el centre.

Els tallers i activitats als sis centres cívics busquen potenciar la mobilitat dins dels barris de la ciutat i que “tothom coneixi els diferents racons de Tarragona”, segons ha dit la Ivana Martínez. A més, les ludoteques continuaran oferint el servei normal.

Preus populars

Les inscripcions s’iniciaran el proper dilluns 19 de gener a les 9 del matí a la web http://centrescivics.tarragona.cat. Enguany, s’han invertit uns 29.000 euros del pressupost per l’organització dels tallers els quals es solen omplir en un 80-90%.

Per aquest 2015 es presenten novetats als preus. Per la gent que està a l’atur o jubilats tindran un 50% de descompte en els preus. D’aquesta manera s’intenta que “la gent que ho està passant pijtor no es quedi sense poder fer una activitat”, tal com ha afirmat la regidora de joventut, Ivana Martínez.

AnnaMG