.

Representants de la colla guanyadora recollint el guardó. Foto: elmoncasteller.cat

Els Castellers de Figueres guanyen la primera jornada del XXVII Concurs de Castells de Tarragona celebrada a Torredembarra amb un total de 1.425 punts i 2 penalitzacions. Amb el 5de7, id2de7, 7de7 i 2de7, la colla de l’Alt Empordà han estat els vencedors després dels Castellers de Castelldefels amb el 5de7, el 7de7 i el 2de7 carregat (1.345 punts); i dels Castellers de l’Alt Maresme amb el 5de7, el 7de7, id2de7 i 2de7 carregat (1.345 punts amb dues penalitzacions).

En una plaça del Castell plena de gom a gom, la jornada que ha transcorregut en un temps rècord de 3 hores i 40 minuts, no ha vist com en la darrera edició el castell de 8 però ha destacat per la quantitat de castells de set i mig completats –un total de 18- amb el 2de7 com l’estructura més valorada de la jornada. Els Castellers de Figueres i els Castellers de Castelldefels han realitzat la millor actuació del seu historial i a més, completant un castell inèdit per ells, el 2de7.

De les tres edicions celebrades a Torredembarra, la d’avui ha estat l’edició que menys caigudes ha tingut: s’han alçat un total de 43 castells, sense comptar amb els pilars de comiat, dels quals 4 no s’han arribat a completar -3 han quedat en carregat i 1 en intent-. Des del punt de vista sanitari, 30 han estat les assistències mèdiques registrades, amb 3 derivacions a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

En la roda de premsa celebrada després de la jornada, Eduard Rovira, Alcalde de Torredembarra, i Elvira Ferrando, regidora de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats de l’Ajuntament de Tarragona, han felicitat, en primer lloc, els caps de colla de les colles guanyadores i els hi han agraït haver portat els seus màxims a Torredembarra.

En el vessant organitzatiu, Xavier Gonzàlez, director del Concurs de Castells, ha mostrat la seva satisfacció d’haver pogut completar íntegrament la diada a la plaça del Castell. “En teníem moltes ganes i, com era d’esperar, la plaça ha respòs al nivell que ens esperàvem perquè, tot i les altes temperatures, l’alta afluència de públic ha estat molt gratificant. Sens dubte, celebrar la primera jornada aquí a Torredembarra aporta al Concurs de Castells, un segell de qualitat i de compromís amb totes les colles del món casteller”.

Per la seva banda, Ester Roca, directora castellera del Concurs de Castells, declara que “l’excel·lent ritme de la diada, la cooperació entre totes les colles i la implicació de totes les 1.450 camises han fet que la jornada fos un èxit tant a nivell casteller com a social”. La propera jornada del XXVII Concurs de Castells se celebrarà el dissabte vinent a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb 19 colles participants.