.

.

TOTS 21


Un dels carruatges exposats, el del Rei Baltasar

Un dels carruatges exposats, el del Rei Baltasar

La Cavalcada de Reis tarragonina fa 100 anys i un dels actes de celebració va tenir lloc aquest dimarts a la tarda amb la inauguració de l’exposició ‘100 anys de la festa i cavalcada dels Reis Mags d’Orient de Tarragona’ al Refugi 1 del Moll de Costa.

El president del Port de Tarragona, Joep Andreu, i l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, van encapçalar l’acte destacant la importància, treball i tradició de la Cavalcada de Tarragona i tota la gent que any rere any la fan possible, els que hi formen part i que l’han fet centenària. Cal recordar que ha estat retransmesa en televisions com TVE i TV3.

El que s’esperava com una exposició fotogràfica realment ofereix al visitant una serie de vitralls amb elements relacionats directament amb la cavalcada com els barrets, vestits i joies dels reis i patges, documents de diverses èpoques, cartelleria, publicacions de premsa, etc. Pel que fa a imatges, un plasma és el que mostra un recull fotogràfic a través dels anys.

Hi són presents a la mostra també dos patges reials que recullen ja les primeres cartes a Ses Majestats.

Els vestits reials també formen part de l'exposició

Els vestits reials també formen part de l'exposició

Una gran pantalla mostrava imatges en vídeo rere els representants polítics i protagonistes de la festa en els seus parlaments durant l’exposició fins que Ballesteros i Andreu sorprenien als assistents amb un carta amagada a la màniga. El telam va pujar en prémer un botó deixant al descobert les “joies” de la cavalcada, els carruatges de Melcior, Gaspar i Baltasar i dels patges que any rere any desfilen pels carrers del centre de Tarragona i que ara llueixen al Moll de Costa, al Port de Tarragona, on precisament els Reis fan arribada cada any a la nostra ciutat.

Diversos vitrines mostren elements relacionats amb la cavalcada centenaria de Tarragona

Diversos vitrines mostren elements relacionats amb la cavalcada centenaria de Tarragona

La ‘Marxa dels Reis Mags’, composta per a la Cavalcada de Reis de Tarragona per Mossèn Salvador Ritort i Faus, amb lletra de Bernabé Martí també va estar present en l’acte interpretada per Clara Larrañaga de Bofarull (violí) i Maria Arjona Muñoz (soprano), alumnes de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

L’exposició es podrà visitar fins al 31 de desembre de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius, d’11 a 14h. El dia 25 de desembre romandrà tancada i el dia 31 obrirà de 10 a 13h.

D’altra banda el proper dia 13 a les 19h es presentarà el llibre, que sota el mateix nom de l’exposició, ha estat un intens treball de Joana Virgili i Francesc Virgili.

-Adrià Recasens-