.

Jordi Salvador, en el moment de votar a l’Institut Tarragona. Foto: Tarragona21

El candidat del PSC, Joan Ruiz, votant. Foto: Tarragona21

Una crida a la participació i també algunes claus que animen indirectament a votar en una línia concreta. Els candidats tarragonins al Congrés estan dipositant el vot pensant en la importància dels més de 40 per cent d’indecisos que hi ha en aquest 28-A atípic.

El candidat d’ERC al Congrés per Tarragona, Jordi Salvador, ha estat el més matiner dels partits que tenen representació en anar a votar. Ho ha fet a les 9:30 hores a l’Institut Tarragona.

Acompanyat dels candidats al Congrés i Senat i del portaveu municipal a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha saludat els presents, feia vots per la participació. Salvador ha recordat que “avui no és una jornada normal, amb gent a la presó, exiliada i represaliada. Per tant, de festa, poca”. El candidat republicà ha afegit que “tenim una caixa de resistència per pagar 5, milions d’euros”. Salvador demana que es vagi a votar en la jornada d’avui i que en aquest institut hi va haver “un dels episodis més tristos l’u d’octubre amb les càrregues policials, que van demostrar la baixa qualitat democràtica que té aquest país”.

Només mitja hora després, era el candidat del PSC, Joan Ruiz, qui exercia el vot. Ho feia al col·legi electoral de la Diputació, i declarava a la premsa: “Espero que els tarragonins vagin a votar i de manera massiva, perquè demà ja serà massa tard i si passa alguna cosa que no ens agrada, ens empenedirem”.

Ismael Cortés, amb apoderats d’En Comú Podem a l’Institut Campclar. Foto: Cedida

Ismael Cortés, candidat d’En comú Podem, ha votat a les 12 hores a Campclar, afirmant que “si hi ha una participació suficient, estem convençuts que el bloc d’esquerres guanyarà i per fi poder desbloquejar la situació anòmala que viu Catalunya amb el bloqueix a què la sotmet els partits del 155 i dels que plantegen una fulla de ruta impossible, amb la independència unilateral”.

Àudio Ismael Cortés, En Comú Podem espera la victòria de l’esquerra.

Per la seva part, Sergio del Campo, candidat de Ciutadans, ha destacat la importància “que es vagi a votar si volem un canvi i tenint present que hi ha un 40 per cent d’indecisos”. A Tarragona, Ciutadans “ens hem empapat dels problemes que tenim a la província, que està abandonada per la resta de partits. Per això cal un canvi, que només pot venir de la mà d’un partit net, de centre, que ha demostrat que hem estat decisius a Madrid aportant més inversions a Tarragona.

Sergio del Campo votant aquest matí a l’Escola del Serrallo. Foto: Tarragona 21

Àudio Sergio del Campo: ” Esperem el canvi vingui de la mà d’Albert Rivera i que Tarragona se situï al mapa”.

Andrea Palma