.

Instal·lacions d'un camping

Instal·lacions d'un camping

L’Associació de Càmpings de Tarragona preveu una ocupació propera al 45% per a la temporada turística 2014, xifres similars a les dels dos anys anteriors.

En 2013, segons l’Observatori d’Estudis Turístics de la Costa Daurada-URV, els establiments acampadors de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre van aconseguir 6,9 milions de pernoctacions amb una estada mitjana de 4 nits per viatger, superant en un 3% els resultats de l’any anterior.

La reserva d’última hora i l’escurçament en el període d’estada marquen la tendència del mercat nacional, que en 2013 va representar el 56% de la demanda. Entre les dades més significatives destaca el descens de l’acampador espanyol, procedent principalment de Catalunya, València, Navarra i Aragó, enfront del lleuger increment experimentat pel mercat internacional, que va aconseguir el 44%. El turista francès i holandès van ser els usuaris majoritaris (13%), que a més anticipen les seves reserves per obtenir descomptes de reserva anticipada (early booking) i accedir a les millors places d’acampada. De la resta del mercat europeu, l’usuari alemany (6%) i el britànic, al costat del belga i irlandès (3%), van completar la demanda majoritària.

Per dates, del 15 de juliol al 15 d’agost va ser el període major demandat tant per l’acampador espanyol com per l’estranger. En la temporada estival 2013, els establiments de la província de Tarragona associats van aconseguir una ocupació mitjana del 62% i 3,7 milions de pernoctacions de juny a agost.

Catalunya lidera la demanda acampadora

Catalunya va ser la destinació preferida pels usuaris de càmping en 2012. El sector acampador català va aconseguir 14,3 milions de pernoctaciones, un 8% més que l’any anterior. Dels 2,3 milions de viatgers, el 62% van ser nacionals i el 38% estrangers. Del turisme domèstic, el 91% procedia del territori català.

La comunitat catalana disposa de l’oferta de càmping més àmplia de tota Espanya, un 43% del total d’unitats de campada, i ofereix 237.143 places, 97.190 unitats d’acampada i 5.313 bungalows i mòbil-home.

Els 55 càmpings de Costa Daurada i Terres de l’Ebre representen el 40% de les places de la província de Tarragona amb 64.836 places i 21.612 unitats d’allotjament.

/* JS para menú plegable móvil Divi */