.

El primer 4 de 7 descarregat pels Brivalls

El primer 4 de 7 descarregat pels Brivalls

La diada castellera d’avui diumenge 24 d’agost a la Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant ja forma part de la història dels Brivalls de Cornudella. En una plaça plena de gom a gom com mai s’havia vist abans, Xiquets de Reus, Nens del Vendrell, Xiquets del Serrallo i Brivalls de Cornudella han ofert als aficionats als castells una jornada que marca una fita en la història dels castells a tot el Priorat.

A un quart de cinc de la tarda, els Brivalls s’han anat concentrant al seu local d’assaig, el Teatre Íntim. Tot i ser Festa Major, durant la matinada de dissabte no es podia trobar cap Brivall a la carpa on es celebrava el ball i la disco. Tots tenien clar que les celebracions, si de cas, es farien diumenge a la nit -dilluns és festa a la vila-. Dissabte tocava fer bondat i anar a dormir d’hora. I així ho va fer tothom. Al local, pocs minuts abans de traslladar-se cap a la Plaça, es podia palpar i gairebé tallar amb ganivet l’ambient d’expectació i calma tensa. Tothom sabia que avui podria ser un gran dia.

Els Brivalls han obert plaça amb un 3 de 6, un castell que dominen força bé, per donar confiança i encarar de la millor manera possible el gran repte que va venir a continuació.

El 4de7 s’havia estat assajant amb èxit al local de la colla castellera prioratina en les darreres setmanes, però avui ha estat l’hora de la veritat. En segona ronda, i després d’un primer intent desmuntat, el castell ha tirat amunt amb un pèl de nervis, contrarestats amb molta il·lusió i ganes. I la feina feta als assajos s’ha vist recompensada en el moment en que l’enxaneta ha fet l’aleta. Un esclat d’alegria ha omplert tots els racons de la Plaça de la Vila de Cornudella, de tal manera que no s’escoltava el so de les gralles. Ara faltava descarregar-lo. Amb una mica de patiment, i molt de treball i esforç, amb els castellers gairebé al límit, el castell s’ha descarregat. Aleshores si, llàgrimes d’alegria i eufòria brivallenca que s’ha contagiat a la resta de colles i aficionats. Brivalls joves i grans, castellers d’altres colles i aficionats que omplien la plaça s’han encomanat de l’entusiasme i la joia de saber que avui, els Brivalls han fet història. Feia gairebé trenta-dos anys (1982) que els Brivalls no feien un castell de 7, en aquella ocasió va ser un 3de7 que només es va poder carregar.

Però és que l’actuació d’avui dels Brivalls ha estat de matrícula d’honor. S’han atrevit amb tots els millors castells del seu repertori, i tots s’han descarregat. Així, en tercera ronda s’ha descarregat per tercera vegada el 2de6, i a més el Pilar de 5. Per acabar, dos pilars de 4.

Primer folre al Priorat

Per la seva banda, els Xiquets de Reus, padrins dels Brivalls, en segona ronda han regalat als aficionats prioratins un 2de8 folrat, el primer castell folrat que es veu a la comarca.

Resum de la Diada:

Nens del Vendrell 4de7, 5de7, 4de7a, Pde5, Pde4, Pde4

Xiquets de Reus X. Reus 3de8, 2de8f, 5de7, Pde4, Pde5, Pde4

Xiquets del Serrallo X. Serrallo 3de7, 4de7, 4de7a, Pde5, Pde4, Pde4

Brivalls de Cornudella 3de6a, 4de7, 2de6, Pde5, Pde4, Pde4