.

.

TOTS 21


Els bombers estan fent sortides continuades per episodis relacionats amb el fort vent

Els bombers estan fent sortides continuades per episodis relacionats amb el fort vent

Ja són 388 els avisos que els Bombers han rebut fins a les sis de la tarda per incidències relacionades amb el vent, de les quals 234 provenen del Camp de Tarragona com també al telèfon 112.

S’atenen serveis per retirar arbres i branques, i elements de la via pública com cables, canonades, fanals, teules, persianes, tanques o vidres, entre d’altres. Tot i això, se subratlla que no hi ha cap d’aquests avisos que hagi necessitat un servei destacat. Pel que fa al telèfon 112, fins a les nou de la nit ha rebut 719 trucades pel mateix motiu, 57 des de Tarragona ciutat.  D’altra banda, Protecció Civil manté activada l’alerta per mala mar a la meitat nord del litoral català. Les onades poden arribar als 2,5 metres.

Concretament, dels 388 avisos que han rebut els Bombers, 234 han estat de les comarques tarragonines. 99 més s’han rebut de la zona metropolitana sud. També se n’han rebut 16 de les Terres de l’Ebre i 31 de la zona metropolitana nord. Finalment, les zones que han generat menys avisos són la de les comarques centrals (3 avisos), la de Ponent (5 avisos) i la de les comarques gironines, que no han generat cap avís.

Al Camp de Tarragona s’han superat els 100km/h., amb diverses incidències, destacant l’Alt Camp amb 160km/h, Reus amb 124km/h com el dia amb major vent del 2013, o els 134km/h de Constantí. S’han registrat també 134km/h a Valls, 106km/h al Vendrell o 89km/h a Tarragona ciutat. A Portbou on han arribat als 137 km/h, Vila-rodona, amb 102 km/h, Monistrol de Montserrat (101 km/h, Font-rubí (100 km/h).

Informavem aquest matí que els bombers de la Generalitat havien efectuat un total de 64 sortides durant la nit i fins a dos quarts de nou d’aquest matí per incidències relacionades amb les fortes ventades a Catalunya.

A les 21h s’ha desactivat l’alerta per vent per la disminució de les ratxes registrades.

-Noticia publicada a les 10h del matí i actualitzada a les 18.45h de la tarda i novament a les 21.30h-