.

Les comarques del sud de Catalunya han estat molt afectades pel vent

Els Bombers de la Generalitat han rebut des de les dotze del migdia i fins a les set del vespre una seixantena d’avisos a causa de les fortes ventades. La majoria s’han rebut des de les comarques del sud, concretament des de la demarcació de Tarragona els Bombers han estat alertats amb una quarantena de trucades, sobretot per retirar o assegurar elements de la via pública com arbres, persianes o vidrieres.

Per la seva banda, el telèfon d’emergències 112 ha atès fins al moment 86 trucades per incidències relatives al vent, la majoria per obstacles a la via, arbres i cobertes inestables i també per accidents a les carreteres per camions o remolcs bolcats.

Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat segons les previsions de fortes ventades. Segons el Servei Meteorològic, es preveu que les ratxes puguin superar els 90 km/h a tot territori, sobretot al sud del país fins a aquesta mitjanit. Aquest dilluns s’han registrat ratxes de 129 km/h a Mas de Barberans, 110 km/h al Perelló o 105 km/h a Amposta.

A partir de la mitjanit i fins aquest dimarts al matí, la probabilitat de fortes ventades afectarà al Pririneu i Prepirineu, a cotes altes, i a comarques de Terres de l’Ebre, Tarragona i comarques del sud de l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que amb menys probabilitat i intensitat que aquesta tarda.

Seguiu les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya en aquest enllaç.

Seguiu el Twitter del Servei Català del Trànsit en aquest enllaç.

Seguiu el Twitter dels Bombers en aquest enllaç.

/* JS para menú plegable móvil Divi */