.

.

TOTS 21


Les festes majors tindran got reutilitzable.

Les festes majors tindran got reutilitzable.

Les festes majors de Tarragona tindran enguany el seu propi got reutilitzable, amb el qual els bars i entitats hauran de substituir els gots de plàstic d’un sol ús. Així ho ha assegurat la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez. “Teníem l’intenció de fer-ho el 2016, però no va poder ser. Enguany hem contractat una empresa que farà la mediació amb els bars i les entitats perquè es pugui dur a terme”, ha manifestat Martínez.

Ha estat la reacció a una moció presentada pel grup municipal de la CUP, que finalment han retirat a petició de Martínez, de conformitat amb la resposta que ha donat la regidora. Els cupaires han recomanat que el got inclogui els logos de la campanya contra les agressions masclistes “Respecta’m” o lemes que promocionin el consum responsable d’alcohol.

Martínez considera aquesta actuació com “un pas més per fer que les festes siguin més sostenibles”, i ha recordat en aquest sentit la implantació de contenidors de recollida selectiva que es va dur a terme l’any passat.

En l’exposició de motius el portaveu anticapitalista, Jordi Martí, ha defensat la proposta argumentant que el got acabarà convertint-se en “símbol de la festa”, i que “la no existència genera milers i milers de gots que acaben com a residus, i a banda de brutícia generen una despesa econòmica important”. Els gots reutilitzables ja s’utilitzen en esdeveniments com les Barraques de Santa Tecla o la Imaginada.