.

Cartell de la celebració dels Amics del Teatre

Cartell de la celebració dels Amics del Teatre

Compleixen quinze anys d’activitat teatral. I per celebrar-ho hi posen música. Aquest cap de setmana (6 i 7 de juny) els Amics del Teatre de Vila-seca conviden tothom a tres concerts populars a la plaça de les Voltes. Divendres a la nit actuarà el Cor de Gospel de l’Aula de Músics de Tarragona. Dissabte al migdia es farà una cercavila amb la Txaranga Band Tocats. La festa es tancarà dissabte al vespre amb el swing de la Big Banda de l’Estudi de Música de Tarragona.

Amb aquests tres concerts els Amics del Teatre volen sortir al carrer i donar visibilitat a la seva tasca que es va iniciar fa quinze anys, el 1999. Des d’aleshores aquesta associació s’ha encarregat, any rere any, de bastir la programació teatral de Vila-seca.

Els inicis van ser molt ambiciosos: amb dos cicles anuals. Un a la primavera i un altre a la tardor. Més endavant, per optimitzar recursos i poder apostar per propostes més professionals, els Amics van optar per concentrar la programació en un únic cicle, a l’hivern-primavera. Al llarg d’aquests quinze anys, han programat una setantena de títols i pels escenaris de Vila-seca han circulat noms consolidats i emergents de l’escena catalana. Els Teatre de Guerrilla, Toni Albà, Oriol Grau, Oriol Broggi, Bruno Oro, Clara Segura, Anna Sahún, Ferran Rañé, Carme Sansa i Rosa Novell són alguns dels actors i actrius de primera línia que han circulat pels escenaris vila-secans de la mà dels Amics.

Al llarg de la seva trajectòria els Amics han tingut l’encert d’apostar per valors emergents que han acabat lluint amb llum pròpia. És el cas de Bruno Oro que va actuar per primer cop al Centre de la mà d’Oriol Broggi, ara un dels directors més aclamats de l’escena catalana. També és el cas de l’Anna Sahun, que va actuar a Vila-seca amb la companyia Dei Furbi, tot just sortida de l’Institut del Teatre.

Actualment els Amics del Teatre tenen uns 150 socis que paguen una quota de 12 euros anuals i tenen un descompte del 50% en el preu de les entrades. Els Amics també compten amb el suport econòmic de l’Ajuntament, que permet pagar els catxés de les companyies.

Tot i que el públic s’ha anat consolidant amb els anys i ja hi ha molts seguidors fidels, encara hi ha sectors de Vila-seca que desconeixen l’activitat dels Amics del Teatre. Per aquest motiu s’han decidit a sortir al carrer i oferir tres concerts populars i gratuïts. El de divendres s’iniciarà a 2/4 de 10 de la nit i els socis seran convidats a una consumició. La cercavila de dissabte al migdia culminarà amb un vermut i la festa es rematarà a la nit amb un concert ple de swing.

De cara a la tardor els Amics estan treballant en un petit cicle extraordinari amb dues o tres obres. D’aquesta manera volen culminar la celebració dels 15 anys de l’entitat, que es va constituir el setembre de 1999.